Boekenplank: Jeugd

De Heldenmaker

Print Friendly, PDF & Email

Op zich een prima verhaal. Vind het wat frappant dat ze allemaal, zelfs Prof. Barabas, zomaar een onbekende (blauwe) pil innemen omdat dat in een brief staat. Wiske zegt dan nog wel “Zomaar pillen slikken vind ik gevaarlijk. Maar als schatten te vinden zijn heb ik daar wel wat voor over”. Nogal een gevaarlijk voorbeeld.

Continue reading

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-heldenmaker/

De jacht op de Wolfswind

Print Friendly, PDF & Email

Het lukt de auteur dit keer niet om een boeiend verhaal neer te zetten. Dat is jammer, want de Broederband had een goed einde nodig. Misschien was het beter geweest als dat bij boek 8 was gebeurt.

Tijdens het verlovingsfeest van Lydia en Ingvar weten Iberische piraten het Wolfschip van Erak, de oberjarl, te stelen. …

Continue reading

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/de-jacht-op-de-wolfswind/

Witte zwanen, zwarte zwanen

Print Friendly, PDF & Email

Duidelijk voor een heel wat jongere generatie geschreven boek over de aanloop naar de oorlog in Nederland. Het vertelt het verhaal van een jong meisje in oorlogstijd. Het waren vooral korte verhaaltjes over hoe Eva, haar zusje Lisa en hun ouders omgaan met de dreigende oorlog en bezetting.

 

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/witte-zwanen-zwarte-zwanen/

Snuf de hond

Print Friendly, PDF & Email

Laten we eerlijk zijn. Ik behoorde niet tot de beoogde doelgroep (jeugd -12/13), en dat was dan ook wel duidelijk te merken. Waarom de bibliotheek dit boek in de leeftijdsgroep 13-15 jarigen zet is mij een raadsel. Ik zou het eerder in de leeftijd 10-12 zetten.

Aan het begin van het verhaal koopt Tom, met …

Continue reading

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/snuf-de-hond/

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner