Zoon van de Duivel

Zoon van de Duivel
Title: Zoon van de Duivel
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789024531226
ISBN13: 9789024531226
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.56
Format: ebook
Als Marak in de omgeving van de Drakentanden een gehangen priester aantreft en geconfronteerd wordt met een gewelddadig driemanschap, zijn dat slechts voorboden van de beproevingen die hem nog te wachten staan. Want ondanks Maraks indrukwekkende talent voor magie staat zelfs hij machteloos nu Carolia opnieuw ten prooi valt aan de oplaaiende godsdiensttwisten. De oorlogsvuren worden aangewakkerd als de patriarchen van de twee grootste godsdiensten besluiten tot heroprichting van hun militaire ridderorden, het Zonnelegioen en het Doodshoofdlegioen. Maraks vrienden, priesteres Armana en gardeofficier Egon, worstelen intussen niet alleen met de toenemende rivaliteit tussen de godsdiensten maar ook met hun gevoelens voor elkaar. Er is een crisis voor nodig om de twee tot elkaar te brengen. Ver weg, ergens op de Neveleilanden, komt een kind ter wereld, een jongen van wie duidelijk is dat hij, eenmaal volwassen, over ontzagwekkende magische vermogens zal beschikken. Marak is de eerste die beseft welk fataal onheil over de wereld zal worden afgeroepen als de jongen in handen van de verboden cultus van Cataris zal vallen...

Door het gevangen nemen van de profeet Zabatha heeft de jongen monnik Marak samen met zijn vrienden Egon en Armana, de cultus van Cataris gestopt. De problemen voor het koninkrijk zijn hier mee echter nog niet opgelost. Carolia wordt opnieuw geteisterd door Goddienst-twisten. De leiders van de twee grootste Godsdiensten roepen hun ridderorden weer tot leven. Dit blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor de Cataristen. Als dan ook nog eens blijkt dat Zabatha heeft weten te ontsnappen is de chaos compleet.

Het was Marak’s eigen zus die de profeet heeft helpen ontvluchten. Eenmaal onderweg verkracht de profeet het meisje. Hieruit wordt een jongen geboren. Een jongen die veel sterker is dan Marak. Hij zal dan ook een belangrijke rol spelen in de komende strijd.

Wederom een goed geschreven boek van Stone. Net als in het vorige deel leest het lekker weg. Je wordt niet overladen met franje of uitgebreide omschrijvingen.  We missen daardoor wel een beetje de opbouw van de wereld.

Meer
Profeet van de duivel1
no title has been provided for this book1-3
Ziel van de Duivel (Duivel, #3)3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/zoon-van-de-duivel/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }