Zilverdoorn

Zilverdoorn
Title: Zilverdoorn
Originele titel: Silverthorn
Serie:
Series Number: 2
Sub Serie-naam: De oorlog van de Grote Scheuring
Sub Serie #: 2
ISBN13: 9789460231865
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.08
Format: ebook
Een jaar nadat de oorlog met de Tsurani is afgelopen, wordt prinses Anita op de dag van haar huwelijk met prins Arutha in Krondor getroffen door een giftige pijl. Om zijn geliefde te redden, besluit de ontredderde Arutha op zoek te gaan naar het geheimzinnige kruid dat zilverdoorn heet en dat alleen groeit in de nabijheid van het Zwarte Meer, in het land dat voor elfen en Machtswevers verboden is. Vergezeld door een huurling, een minstreel en de voor zijn leeftijd wat al te slimme dief Robbie de Hand, gaat hij op weg. Eenmaal ter plekke wacht hem tot zijn grote ontsteltenis een hinderlaag van een leger van huurlingen en getrouwen van de legendarische Mumandamus, ooit de grote leider van de Moredhel, de volgelingen van het Onzalige Pad. Ontsnappen is onmogelijk, zo lijkt het. Dat denkt ook Arutha. Maar hij weet nog niet wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Puc heeft een kleine, maar belangrijke rol in dit bijna op zich zelf staand verhaal.

De lang verwachte huwelijk tussen Arthura en Anita wordt abrupt verbroken als er een giftige pijl op hen wordt afgeschoten door een moordenaar.

Ook nu weer zijn er de grote gevaren te overwinnen op zoek naar een zeldzame plant, die groeit op een plek waar alleen de mordhel leven.

Een goede voorbereiding op dingen die komen gaan in volgende boeken.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/zilverdoorn/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner