Wolfsroedel

Wolfsroedel
Title: Wolfsroedel
ISBN: 9789024569458
ISBN13: 9789024569458
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.73
Format: ebook
Het was opwindend niet langer een mens te hoeven zijn en je aan de regels van de mensen te moeten houden. Het moorden maakte je vrij van alle wetten en geboden. (…) Met een dolk of boog in je hand was je machtig. Je besliste over leven en dood. Roemenië, eind negentiende eeuw. Vulpe, Alexandru en Ion ontvluchten hun saaie dorp, op zoek naar avontuur. Ze sluiten zich aan bij de roversbende van Vulpes broer. Bij een verlaten klooster ontdekken ze het graf van prins Vlad Tepes, ook wel bekend als Dracula. Kort daarna duikt er een schaapherder op, die vertelt over oorlogen uit een bloederig verleden. De jongens raken in de ban van zijn gruwelverhalen en laten zich meeslepen in een spiraal van geweld. Ver weg van het dorp met zijn regels en beschaving verworden ze tot wolven… Met Wolfsroedel vestigde Floortje Zwigtman in 2002 in één klap haar naam als auteur voor jongvolwassenen. Het boek werd bekroond met de Gouden Uil en een Zilveren Zoen. Wolfsroedel gaat over de strijd tussen goed en kwaad in ieder mens en is actueler dan ooit.

Een drietal jongens uit een boerendorpje raakt ongewild betrokken bij een strijd tussen twee uitersten. Een strijd die al meerdere mensenlevens beslaat. Het boek beschrijft het kwade dat mensen kunnen doen en over de vraag of de mens de mens van nature goed of slecht is.

Het boek vertelt een meeslepend verhaal, een verhaal over Vlad Tepes, beter bekend als ‘Dracula’, maar dan meer over de echte man, inplaats van de mythen die over hem bestaan.

Meer
Kersenbloed0.5
Schijnbewegingen1
Tegenspel2
spiegeljongen3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/wolfsroedel/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }