Wilde sport om een nummerbord

Wilde sport om een nummerbord
Title: Wilde sport om een nummerbord
Genre:
Serie:
Series Number: 23
Categorie:
ISBN: 906056023X
Bij het begin van dit Amerikaanse avontuur zitten Jan, Arie en Bob per vergissing opgesloten achter de stalen spijlen van een cel in het politiebureau van Harrisburg, USA… met maar een gedachte in het hoofd: hoe daar zo snel mogelijk weer uit te komen! Natuurlijk piekert daarover iedereen die zit opgesloten, maar in dit geval is het speciaal dringend… want al een dag lang zijn zij gedrieën verwoed op jacht naar de besteltruck van een groot Pittburgh's warenhuis. In een der pakken binnen in die truck zit voor een kwart miljoen gulden aan gestolen diamanten verstopt. Na een tijdje hersengymnastiek vinden onze vrienden de oplossing, doordat Jan Prins zich bereidt verklaart alle schuld op zich te nemen. Hij blijft vrijwillig in de nor zitten en Arie en Bob gaan, zodra zij zijn losgelaten met ware raketsnelheid het spoor van die besteltruck volgen. Het blijkt al gauw dat zij lang niet de enigen zijn die op dat fortuintje aan juwelen azen… en om de boel helemaal gezellig ingewikkeld te maken is die bestelwagen niet de enige die er rondrijdt.

Nadat ze per vergissing zijn opgesloten in een cel in het Amerikaanse Harrisburg, pieker Jan, Arie en Bob over hoe ze weer uit de gevangenis kunnen komen. Dit heeft enige haast, omdat ze al een tijdje achter een vrachtwagen aanzitten, die in een van de pakken diamanten verborgen zitten met een waarde van een kwart miljoen gulden. Het lukt ze om vrij te komen als Jan besluit de volledige schuld op zich te nemen.
Arie en Bob worden vrijgelaten en proberen de vrachtwagen zo snel mogelijk weer op te sporen. Zij blijken echter niet de enige te zijn die hier naar op zoek is, en dan blijkt dat er meerdere vrachtwagens van het zelfde bedrijf rondrijden.

Meer
Sensatie op een Engelse vrachtboot6
Drie jongens als circusdetective8
Buitenissigheden bij een bosbrand2
Slimmigheden met suikerzakjes4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/wilde-sport-om-een-nummerbord-bob-evers-23/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }