Wat ons niet zal doden

Wat ons niet zal doden
Title: Wat ons niet zal doden
Originele titel: Det som inte dödar oss
Serie:
Series Number: 4
Categorieën: ,
ISBN: 9789056725334
ISBN13: 9789056725334
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.77
Format: Paperback
Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder. Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland.

Een jaar voor dat zijn eerste boek zou verschijnen, stierf Stieg Larsson aan een hartprobleem. Zijn verhalen werden bestsellers. Het leek er op dat het verhaal van Lisbeth na 3 delen zou stoppen, maar misschien toch niet.
Ondanks het feit dat Larsson in zijn testament had aangegeven dat hij niet wou dat zijn werk door anderen werd voortgezet, is dat door de van hem vervreemde familie toch gedaan.

het boek was wat mij betreft duidelijk van mindere kwaliteit. Sommige mensen noemen dit ‘fan-fiction’, maar zo ver wil ik niet gaan. De auteur mist duidelijk de stijl die de originele eerste trilogie had.

Hoewel ze een van de hoofdrolspelers is in de serie komt Lisbeth Salander amper aan bod in dit boek, en dan nog alleen maar in een bijrol.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/wat-ons-niet-zal-doden-millennium-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }