Voetval

Voetval
Title: Voetval
Categorieën: ,
ISBN: 9789024518739
ISBN13: 9789024518739
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.91
Format: Paperback
Het begint zo onopvallend... een stip op een tijdopname van de nachtelijke sterrenhemel. Maar de wijze waarop die stip zich verplaatst betekent dat er iets op weg is, van Saturnus naar de Aarde. En omdat er op Saturnus of zijn manen geen leven mogelijk is, moet die stip van een ander sterrenstelsel afkomstig zijn. De aliens zijn in aantocht! Koortsachtige pogingen om contact met het buitenlandse ruimteschip te krijgen blijven vruchteloos. Dat komt pas als de aliens het Russische ruimtestation vernietigen, de overlevenden gevangen nemen en elke dam of grote installatie op Aarde met een regen van asteroïden wegvagen. Dan landen de Slurven op Aarde en stellen de mensheid voor de keus: volledige overgave of volledige vernietiging... Zo begint een strijd vol onbeschrijflijk geweld en onvoorstelbare verwoesting, waarvan de uitkomst tot het laatst onzeker blijft. In dit wanhopige gevecht komen een aantal hoofdfiguren naar voren die de lezer niet gauw zal vergeten. Zoals Harry, die een verwoest continent oversteekt om de man van een andere vrouw te redden. Of Harpanet, de alien die zich loyaal opstelt ten opzichte van de mens. Jenny, die als eerste het ruimteschip ontdekt en adviseur wordt van de president. En congreslid Wes Dawson die, als gevangene van de aliens, met beide partijen probeert te onderhandelen.

Fantastisch boek. Echt een aanrader voor alle SF-liefhebbers.

De Aarde wordt bedreigd door een buitenaards ras ‘baby-olifanten’.

Op een foto van de sterrenhemel is een stip te zien. Deze stip bevindt zich bij de planeet Saturnus. Deze stip blijkt te bewegen en zet koers naar de Aarde. Komen de aliens in vrede of … Snel worden een aantal mensen naar het Russische ruimtestation ‘Kosmograd’ gestuurd om de aliens te verwelkomen. Deze ruimtestation wordt door de Aliens vernietigd en een aantal opvarenden worden gevangen genomen.

Zo begint een strijd vol onbeschrijflijk geweld en onvoorstelbare verwoesting, waarvan de uitkomst tot het laatst onzeker blijft. In dit wanhopige gevecht komen een aantal hoofdfiguren naar voren die de lezer niet gauw zal vergeten.

Zoals Harry, die een verwoest continent oversteekt om de man van een andere vrouw te redden. Of Harpanet, de alien die zich loyaal opstelt ten opzichte van de mens. Jenny, die als eerste het ruimteschip ontdekt en adviseur wordt van de president. En congreslid Wes Dawson die, als gevangene van de aliens, met beide partijen probeert te onderhandelen.

Meer
De hamer van lucifer
Inferno1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/voetval/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }