Vijand recht vooruit

Vijand recht vooruit
Title: Vijand recht vooruit
Originele titel: A Ship Must Die
Genres: , ,
Categorieën: ,
ISBN: 9789022510902
ISBN13: 9789022510902
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.05
Format: Paperback
Januari 1944. Op alle fronten winnen de geallierden terrein. Hoewel de Duitse marine vrijwel verslagen is, blijkt een zwaarbewapende Duitse hupkruiser nog steeds de Indische wateren onveilig te maken. De Engelsen sturen de kruiser HMS Andromeda, onder bevel van kaptein-ter-zee Richard Blake, naar de plaats des onheils. Daar aangekomen worden Blake en zijn bemaning geconfronteerd met een uiterst verbitterde vijand .... Een realisch en menselijk verhaal over de oorlog ter zee van de befaamde schrijver Douglas Reeman

Reeman op zijn best!!

Met een boek van Reeman weet je wat je krijgt. Een schip dat al de nodige acties heeft gezien, onder de leiding van een kapitein met problemen, vechtend tegen een vijand zonder mededogen. Meestal ook een soort romance, maar ook een epische laatste slag op zee.

In de Australische wateren vernietigd een onbekende raider diverse schepen van de geallieerden. Kapitein Blake en HMS Andromeda krijgen de opdracht om deze raider te stoppen. Zijn vrouw is van hem vervreemd en hij moet strijden tegen de hogere rangen in de marine, maar ook tegen de mof die met vermomde koopvaardij schepen rondvaren.

De romantiek in het verhaal laat het afweten, maar dat is dan ook niet waarom ik een boek van Reeman lees. Zijn verhalen over de oorlog zijn veel realistischer.

Meer
Cover 'Konvooi onder Vuur'
Aanval uit zee
Treffen op volle zee

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/vijand-recht-vooruit/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }