Vernietig Parijs!

Vernietig Parijs!
Title: Vernietig Parijs!
Originele titel: Likvidér Paris
Auteur:
Genres: ,
Series Number: 7
ISBN: 9788793020078
ISBN13: 9788793020078
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.97
Format: ebook
De Kleine landt op het achterste luik van een pantservoertuig. Het is je reinste zelfmoord. Hij schiet het magazijn van het machinepistool leeg in de tank. Bliksemsnel springt hij op de grond en met een meesterlijke worp lanceert hij een handgranaat door het open luik. De zware tank draait hevig en verdrukt enkele Britten onder de rupsbanden alvorens van een klif te storten. Daar ontploft hij in een hel van vuur. De soldaten van de Duitse pantsereenheid vallen aan met vlammenwerpers en fosforgranaten. Hier worden geen krijgsgevangenen genomen. De overlevenden worden zonder pardon neergeschoten. Sven Hassel werd naar het strafbataljon gestuurd als gewoon soldaat in het Duitse leger. Op huiveringwekkend realistische wijze vertelt hij de gruwelijkheden van de oorlog, de misdaden van de nazi's en de cynische en grove humor van de soldaten. Met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren zijn het de succesvolste oorlogsromans ter wereld.

Rauw, maar eerlijk beschreven verhaal over een groepje Duitse soldaten in een strafbataljon.

Dit keer bevind het bataljon zich aan de kust van Normandie en later tot in Parijs, vlak voor de bevrijding. Alle vertrouwde gezichten doen weer mee. Een boek zoals je die verwacht van Hassel.

Het boek is een verzameling van korte verhalen van avonturen die de manschappen meemaken vlak voor de bevrijding van Parijs.

Meer
ik zag ze sneuvelen11
Krijgsraad12
Vuur en Staal13

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/vernietig-parijs-legion-of-the-damned-7/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }