Verloren zaak

Een verloren zaak
Title: Een verloren zaak
Originele titel: Blind Justice: A Novel
Categorieën: ,
ISBN: 9789023990475
ISBN13: 9789023990475
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.10
Format: Unknown Binding
Het leven van advocaat Jack Denney is op een dieptepunt beland. Zijn vrouw is bij hem weggegaan om met een predikant iets nieuws te beginnen; zijn dochtertje lijkt van hem te vervreemden en zakelijk gaat het hem allemaal ook niet bepaald voor de wind. Denney grijpt steeds vaker naar de fles en is hard op weg niet alleen zichzelf, maar ook zijn advocatenpraktijk een zeer slechte naam te bezorgen. Dan hoort hij dat zijn jeugdvriend Howie Patino is opgepakt wegens verdenking van moord. Howie's ouders zijn ten einde raad, en hoewel Jack Denney zelf vermoedt dat de verdediging voor de zaak al verloren is, gaat hij toch op hun hulpvraag in. Met lood in zijn schoenen reist hij af naar het provinciale stadje waar het proces zal plaatsvinden. Hoe meer de rechtszitting nadert, hoe mysterieuzer de zaak wordt. Een ding wordt Denney gaandeweg duidelijk: in zijn gevecht om de waarheid in de zaak Patino strijdt hij niet alleen tegen de aanklager, maar tegen de hele gemeenschap, en tegen een duistere macht die het stadje in zijn greep lijkt te hebben. Veel inwoners weten er meer van - maar er wordt gezwegen als het graf, Het wordt voor Jack een eenzame, verbeten strijd met een verrassende uitkomst.

Een goed geschreven verhaal, waarin ik vrij lang het idee dat Howie Patino de dader was. Helaas was het einde heel wat minder; het leek er veel op dat de schrijver er maar een beetje een draai aan gaf om klaar te zijn.

Jack Denney, een soort anti-held, een loser. Hij is advocaat, die zijn carrière en zelfs zijn leven verzuipt door zijn alcoholisme. Een karakter waar je van kan houden, maar die je ook af en toe om zijn verslaving een knal voor zijn kop wil geven.
Hij neemt de, haast onmogelijke, zaak aan om zijn schoolvriend Howie te verdedigen. Ooit deed hij dat al eens op het schoolplein. Al vanaf het begin is duidelijk dat Howie naïef is, beetje sloom en kinderlijk. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw. Hij bekent zelfs. Jake doet zijn best om hem, met zijn door alcohol geteisterde geest, de beste hulp te bieden die hij hem kan geven, maar blijkt ook te strijden tegen het stadje.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/verloren-zaak/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }