Verloren kolonie

De verloren kolonie
Title: De verloren kolonie
Originele titel: The Lost Colony
Auteur:
Genres: ,
Series Number: 5
ISBN: 9789047511151
ISBN13: 9789047511151
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.00
Format: ebook
Het vijfde boek over Artemis - het spannendste tot nu toe! Een tweede jong genie heeft ontdekt dat elf en echt bestaan, en ze is vastbesloten er eentje te vangen voor wetenschappelijk onderzoek. Jammer genoeg zit ze achter een demon aan - nou net de gevaarlijkste elfensoort voor mensen. Alleen een eeuwenoude tijdsbetovering scheidt de demonen nog van de mensheid en Artemis Fowl moet voorkomen dat de betovering wordt verbroken. Anders zal het bloeddorstige volk zijn missie om de mensheid van de aarde te vegen met kracht herwinen. Er kan er maar één de winnaar zijn - en deze keer is het misschien niet Artemis Fowl...

2.5 sterren.

Dit boek was al heel wat beter te pruimen dan het vorige deel, Het Bedrog van Opal.

Artemis heeft zijn criminele leven (grotendeels) opgegeven, en speurt nu de wereld rond op jacht naar demonen. Hij heeft ontdekt dat hun wereld instort. Op zijn weg wordt hij gekweld door gedachten aan mooie meisjes (die rot-hormonen ook), en een nieuwe, kwade, genie.

Artemis komt na wat omzwervingen terecht op het eiland waar de demonen leven. Dit eiland bevindt zich buiten het tijdveld van de Aarde. De tijd gaat daar met vreemde sprongen voorbij, of moet nog komen. Een tijdbom dreigt de boel op te blazen. Met behulp van een paar demonen, een elf en twee heksenmeesters moet Artemis proberen het eiland Hybras te redden.

Het einde viel me tegen. Artemis komt drie jaar later terug op Aarde, en heeft nu een tweeling als broertje. Natuurlijk, het kan, maar het komt me een beetje gezocht over. Minerva kwam iedere schoolvakantie over om naar Artemis te vragen… Puppy-love?

Meer
De eeuwige code3
Tijdparadox6
het Atlantiscomplex7

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/verloren-kolonie-artemis-fowl-5/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }