Verbroken in Schemer

Verbroken in Schemer
Title: Verbroken in Schemer
Genre:
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789463082372
ISBN13: 9789463082372
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.73
Format: ebook
Lilith heeft zich erbij neergelegd dat ze weer in handen is van de oorlogszuchtige profeet Kasimirh. Ze is bereid alles te doen wat hij haar opdraagt, zelfs als dat betekent dat ze de vrienden die ze in Merzia heeft gemaakt moet doden in naam van de God Jakob. De enige andere optie - vechten aan de kant van Merzia - is minstens zo erg. Als het geluk eindelijk op haar pad komt, blijkt dat er nog een derde mogelijkheid is. Helaas zit het verleden haar op de hielen in de vorm van oncontroleerbare woede-uitbarstingen en Seraph, die van haar meester de opdracht heeft gekregen om haar terug te brengen naar huis. Wanhopig probeert ze met beide af te rekenen. De strijd om Havv`n is geëindigd in het voordeel van Merzia, maar dat betekent niet dat de oorlog is afgewend. Als de magier Ferhdessar terugkeert in Nadesj, blijkt dat koning Yvar een verbond wil sluiten met Zuzeca, een hogepriester van Margal. Het is het begin van een verslechterde band tussen de koning en zijn raadsheer. Als Yvar ook nog contact zoekt met Jakob, lijkt het einde van Merzia met rasse schreden naderbij te komen. Intussen laat de profeet Kasimirh het opleiden van zijn leger over aan een van de weinige personen die hij kan vertrouwen en reist door Naftalia om de mensen aan Jakob te binden. Zonder draak zijn zijn pogingen echter weinig succesvol. Als hij in een van de steden een geslepen tegenstander vindt, blijkt dat zijn kracht niet vanzelfsprekend is. Uiteindelijk komen alle intriges en gebeurtenissen tot uitbarsting tijdens een conflict dat veroveraars en overwonnenen zal tekenen voor de rest van hun leven, en dat gebeurtenissen in gang zet die de wereld om hen heen voor altijd zal veranderen.

Het begin was een beetje wennen. Ik dacht dat we een eind terug in de tijd waren gegaan, maar dat bleek niet zo te zijn.

Lilith heeft zich neergelegd bij haar lot en laat zich meevoeren naar de duistere magiër Kasimirh. Niet veel later wordt zij echter gered door het Inuuk-volk. Ze probeert te ontsnappen en naar Kasmirih terug te keren. Echter een ontmoeting met de leider van dit volk, de magiër Niul doet haar opnieuw twijfelen.

Zoals zo vele midden-boeken in een serie heeft ook dit boek te lijden met het zelfde syndroom; het verhaal vertraagt een beetje. De spanning blijft echter redelijk.

Het boek laat zien dat iemand die iets slechts doet, toch niet altijd echt heel erg slecht is.

Voor een Nederlandse auteur kwam ik toch een aantal taalkundige fouten tegen. Jammer, daarom een halve punt aftrek.

Meer
Gebonden in Duister1
Geboren in Licht3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/verbroken-in-schemer-lilith-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }