Vallei der koningen

Vallei der Koningen
Title: Vallei der Koningen
Originele titel: River God
Auteur:
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789401600354
ISBN13: 9789401600354
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.19
Format: Paperback
Het Oude Egypte, land van farao"s en sfinxen, een koninkrijk dat lijkt te zijn gebouwd op gouden grond. Een legendarisch rijk dat wordt verscheurd door hebzucht en wordt geleid door een verzwakte dynastie.In de mooie, rijke stad Thebe is het feest van Osiris in volle gang. De volgelingen van de farao eren er hun leider, maar de slaaf Taita - een wijze en getalenteerde eunuch - ziet in deze farao een zwakke leider die het land en zijn bewoners alleen maar kan schaden. Met enkele medestanders probeert Taita het land van de ondergang te redden. Een heroïsche strijd brandt los...Vallei der koningen speelt zich af in een tijdperk vol pracht en praal. Het klassieke gevecht tegen de heersende macht wordt vol drama en avontuur beschreven.

Een aardig verhaal over Egypte, ongeveer 2000 BC.

Het verhaal wordt verteld door ene Taita, die zowat de speerpunt blijkt te zijn van het menselijke leven. Hij is goed in alles wat hij doet en aanraakt. Hij is een schrijver, uitvinder, muziek, militaire strategieën, architectuur, beeldhouwer, schilder, en goed in de wetenschap, meteorologie, cartografie, waarzeggen etc etc. Hij is niet bescheiden, en vertelt continue hoe goed hij wel is in het een of het andere. O ja.. hij is ook nog eens bijzonder knap, en onweerstaanbaar voor alle vrouwen en mannen, ondanks het feit dat hij ooit door zijn meester is gecastreerd en gegeseld.

Sommige delen van het verhaal waren echt goed, maar helaas waren die er niet veel.

Meer
Het Koningsgraf2
De elfde plaag4
Magiër3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/vallei-der-koningen/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }