Ultimatum

Ultimatum
Title: Ultimatum
Categorie:
ISBN: 9789044626131
ISBN13: 9789044626131
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.24
Format: Paperback
Na de onopgehelderde moord op zijn vrouw leidt voormalig psychiater Aron Mulder een teruggetrokken leven in hun vakantiebungalow. De geruchten over zijn betrokkenheid bij de moordzaak dreven zijn cliënten weg, en ook zijn zoon Alexander, die naar New Orleans verhuisde en een andere naam aannam. Als blijkt dat Alexander verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Nathalie Underwood, gepleegd in de moerassen van Louisiana, besluit Aron in actie te komen. Intussen wordt de zaak Underwood onderzocht door de Amerikaanse rechercheur Hanna Vincennes, die onder druk staat van haar meerderen en de media. Ze verdiept zich in Underwoods leven, en hoe meer antwoorden van haar worden gevraagd, hoe meer zij gaat twijfelen aan het politieonderzoek. Wat heeft deze moordzaak te maken met de moord op Arons vrouw? En is Aron op tijd om zijn zoon vrij te krijgen?

Een Nederlandse thriller, met een verrassende einde.

De psychiater Aron Mulder wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, maar na een week wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Op de dag dat hij thuis komt, laat zijn zoon weten dat hij vertrekt naar Amerika.

5 Jaar later. De geschiedenis lijkt zich te herhalen als een jonge vrouw (Nathalie Underwood) dood wordt gevonden in de moerassen van Louisiana. Zij blijkt de vriendin te zijn van Alexander van Sant. Aron komt erachter dat het in werkelijkheid om zijn zoon Alexander Mulder gaat. Hij is er van overtuigd dat zijn zoon onschuldig is, en vertrekt naar Amerika. Hij wil alles doen om te bewijzen dat er een vergissing is gemaakt.

Hannah Vincennes is belast met het onderzoek naar de moord op Nathalie, en de hoofdstukken wisselen steeds tussen haar en Aron.

Het verhaal is zeer boeiend geschreven, de karakters komen haast tot leven, en de haat/liefde verhouding in het gezin Mulder, de liefde van de vader voor zijn zoon en de onder druk staande rechercheur komen allemaal goed uit de verf.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op keuzes maken. Dit is een boek dat je nog lang bij blijft, en het zal zeker enige emoties oproepen.

Het schrijvers duo Daan Heerma van Voss en zijn broer Thomas Heerma van Voss hebben een geweldige thriller geschreven, en wat mij betreft komen er nog meer boeken bij.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ultimatum/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }