Tovenaarsglas

Tovenaarsglas
Title: Tovenaarsglas
Originele titel: Wizard and Glass
Auteur:
Genre:
Series Number: 4
ISBN: 9789024559855
ISBN13: 9789024559855
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.26
Format: ebook
De Donkere Toren-serie is Stephen Kings onbetwiste meesterwerk en een van de grootste epische successen van de afgelopen dertig jaar. Een aangrijpende en spannende saga die een miljoenenpubliek vond en nog steeds nieuwe lezers trekt. Hoofdpersoon in dit magnum opus is Roland van Gilead, scherpschutter, zoeker naar de waarheid, avonturier en vogelvrijverklaarde. Volg Roland in deze moderne versie van de graallegende op zijn speurtocht naar het brandpunt van ruimte en tijd dat bekendstaat als de Donkere Toren. Tovenaarsglas is het verhaal van de jeugd van de scherpschutter Roland. Roland ontmoette zijn eerste grote liefde, Susan Delgado, in Mejis. Hier streed hij voor het eerst tegen de Chaos, samen met zijn kameraden Alain en Cuthbert. In Mejis begon Roland de queeste naar de Donkere Toren, en werd hij de laatste scherpschutter. `Fascinerende literatuur. de Volkskrant

Het boek begon met het viertal op weg naar Topeka, aan boord van Blaine de mono, een roze monorailtrein. De trein, of eigenlijk de computers die hem bestuurde, was van plan om zelfmoord te plegen met het viertal aan boord. Alleen als zij hem een raadsel konden geven die hij niet kon oplossen zou hij hen vrijlaten. Om beurten probeerden zij dit, maar uren later was dit nog niet gelukt. Zelfs Jake’s boek had niet voldoende raadsels, en uiteindelijk wist Eddie met een flauwe raadsel te winnen. Eenmaal op hun eindbestemming aangekomen begon Roald, op aandringen van zijn vrienden te vertellen.

Over zijn leven in Gilead, over zijn oude ka-tet, zijn vrienden Cuthbert en Alain. Als nog jonge broekies, ze zijn nog geen 15, worden ze naar Mejis gestuurd, waar Roald zijn eerste liefde, de 16-jarige Susan Delgado vond.

Mejis is een plaatsje in een van de buitengebieden, waar zij nog in de oude taal spraken. En dat was soms best wel lastig, al de ‘ge’ en ‘gij’ kwam me soms de keel uit.
Behalve fantasy is dit ook een soort liefdes-roman geworden, maar dan wel in een bijzondere setting.

Meer
De ontsnapping / De Leerling
Gevangen
De scherpschutter1
De Groene Mijl1-6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/tovenaarsglas/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }