The thin red line

The Thin Red Line
Title: The Thin Red Line
Originele titel: The Thin Red Line
Auteur:
Genres: ,
Series Number: 2
ISBN: 9789024520596
ISBN13: 9789024520596
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.99
Format: Paperback
THE THIN RED LINE behoort tot d e beste romans die over de Tweede Wereldoorlog zijn geschreven. Onbetwistbaar een meesterwerk... CHICAGO DAILY NEWS Het is 1942. Een Amerikaanse eenheid wordt naar het eiland Guadalcanal gezonden, waar de japanners alles op alles zetten om hun overwicht in de westelijke Pacific te behouden. James Jones beschrijft de lotgevallen van de C-voor-Charlie compagnie met expliciet en meedogenloos realisme. 'Rauw, direct en krachtig... gaat dieper in op het dierlijke gevoel van bloeddorst dan ooit eerder gedaan is...' in de hitte, de dorst, de lust en de gewelddadigheid van de strijd is de dunne rode scheidslijn met de waanzin makkelijk overschreden...' EVENING STANDARD

Er gebeurde veel in dit boek, en toch ook eigenlijk niets.

Normaal heb je, als je eenmaal goed in een boek zit, wel een of meerdere ‘helden’ of favorieten. Dat overkwam me in dit boek niet echt.

Dit verhaal is verzonnen, maar toch geeft het wel de gebeurtenissen weer die de auteur zelf heeft meegemaakt in deze slag.

Het was een lange ruk om dit te lezen. Of moet ik zeggen, te beluisteren, want ik had dit boek als een audioboek gelezen. Misschien dat een echt boek van papier of e-ink me beter was bevallen. Het deed namelijk veel af aan het verhaal door de manier waarop sommige dingen werden verteld. Zo leek het mij alsof de verteller van het verhaal niet goed Engels kende, waarop sommige woorden en namen nogal vreemd over kwamen. Kon ook niet langer dan 15-20 minuten luisteren.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/the-thin-red-line/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }