The Cage

The Cage
Title: The Cage
Originele titel: The Cage
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789000321100
ISBN13: 9789000321100
ASIN: B015539H7S
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.65
Format: ebook
Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...

Wat gemengde gevoelens over dit boek waarin 5 tieners (3 jongens, 2 meisjes) plots ontwaken op een onbekend land. Ze weten niet wat er met ze is gebeurt en waarom ze daar zijn. Steeds opnieuw ontdekken ze nieuwe informatie over de plek en over de buitenaardsen die hun blijken te bestuderen. Het verhaal had mooie SF elementen. De aliens lijken me interessant, maar had nog wel wat meer over hun achtergronden willen weten. Ook over het lot van de Aarde en het ‘ruimte-leven’, maar misschien is dat iets voor het volgende deel?

Het boek had voldoende actie. Doordat de hoofdstukken vanuit het perspectief van de verschillende personages zijn geschreven, volg je het verhaal uit diverse perspectieven. Hierdoor leer je de personages goed kennen. Wel lastig was dan wel dat het verhaal verteld werd door een alwetende verteller in plaats van door de pubers zelf.

Ik was geen fan van ook maar een van de personages. Cora was irritant, Nok was wel heel erg bezig met ‘regel 3, de voortplanting’ en wou met alle drie de jongens slapen.

De wereldbouw was zeer goed, de plot idem. Toch maar 3 sterren, want een groot deel van het boek werd besteed aan het plannen van een ontsnapping en onderling gekibbel. Het plan van Cora is om gewoon weg te rennen en dan hopen op het beste. Hoe had ze gedacht van de planeet te komen?

Wat me een beetje bevreemde was dat niemand, maar dan ook niemand maar enige vragen stelde na de mededeling ‘de aarde is weg’. Ik zou duizenden vragen kunnen bedenken, maar de kinderen stelde er NIET eentje. Niet een!!

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/the-cage-the-cage-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }