Stad der dieven

Stad der dieven
Title: Stad der dieven
Originele titel: City of Thieves
ISBN13: 9789044966763
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.28
Format: ebook
Binnen vijf dagen moeten Kolja en Lev een dozijn eieren vinden voor de bruiloft van de kolonelsdochter. Het is 1942 en winter in Leningrad. Een bizarre zoektocht begint. Een uitzonderlijk relaas over twee tot elkaar veroordeelde jonge mannen die hun humor en talenten als speelstukken inzetten in de strijd om te overleven.

De jongen Lev en de soldaat Kolya staan de doodstraf te wachten. Lev wordt verdacht van plundering, Kolya van desertie. Er is maar een manier om de doodstraf te ontlopen. Zij moeten binnen 5 dagen 12 eieren zien te vinden voor de bruidstaart voor de dochter van de kolonel. Dat is moeilijk, want Leningrad wordt al enkele maanden door de Duitsers belegerd en eten is moeilijk verkrijgbaar.

Op hun speurtocht naar de eieren komen ze onder andere kannibalen tegen, raken ze ver achter de Duitse linies en worden gevangen genomen door de Duitsers. Een potje schaak levert hen uiteindelijk de eieren op, maar zijn ze nog op tijd?

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van die tijd, waarbij ook het taalgebruik passend is voor jongens van de leeftijd die Lev (17) en Kolya (19) hebben.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/stad-der-dieven/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner