Spion van Oranje

Spion van Oranje
Title: Spion van Oranje
Genres: , ,
ISBN: 9789026335402
ISBN13: 9789026335402
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.73
Format: ebook
Bram de Graaf, journalist, historicus en auteur van het veelgeprezen 'Voetbalvrouwen' en 'Het verraad van Bensschop' tekende met 'Spion van Oranje' het ongelooflijke oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op. Grisnigt fiets als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. 'Spion van Oranje' gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.

Goed geschreven en interessant verhaal over de belevenissen van de ‘Spion van Oranje’. Dit boek verteld over het verzet in de Tweede Wereldoorlog, de hel die concentratiekampen zijn  en de uiteindelijke bevrijding.

Het verhaal leest vlot weg, en is goed toegankelijk. Een mooie poging om de jeugd weer te betrekken bij de Tweede Wereldoorlog. Je beseft nu ook dat nog steeds niet alle verhalen uit die tijd verteld zijn.

Meer
Het verraad van Benschop

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/spion-van-oranje/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }