Spiegeljongen

spiegeljongen
Title: Spiegeljongen
Series Number: 3
ISBN: 9789024581351
ISBN13: 9789024581351
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.39
Format: ebook
Londen, mei 1895. Na een romance die te mooi bleek om waar te zijn, is Adrian terug waar hij ooit begon: in de goot. Hij zwerft over straat, met maar één gedachte in zijn hoofd: wraak op de man die ooit van hem hield. Hierbij krijgt hij hulp van de sinistere lady Kinderly en Paul McBride, een Amerikaanse journalist met een voorkeur voor 'bittere eindes'. Maar McBride en lady Kinderly blijken hun eigen plannen te hebben. Plannen die niet alleen Vincents reputatie in gevaar brengen, maar ook Adrians leven.

De relatie tussen Adrian en Vincent is nu echt over. Het was ook te mooi om lang te duren. Vincent is achter het geheim van Adrian gekomen, en wil niets meer met hem te maken hebben, en Adriaan is opnieuw terug in de goot. Nu wil hij alleen nog maar wraak nemen op de persoon die ooit van hem hield. Hij wordt hierin geholpen door lady Kinderly en Paul McBride. Deze blijken echter hun eigen agenda te hebben

De eerste twee delen waren wat dat betreft veel soepeler, en meeslepender. Een van de stukken in het verhaal dat me wat gekunsteld overkwam, was het café, waar Adrian Trops en de 3 kinderen naar toe had meegenomen, en Martha ongevraagd aanbood om een onderduikadres voor de kinderen te zoeken.

Het boek was te lang, en daardoor langdradig en begon te vervelen. Bepaalde stukken kwamen krampachtig over. Hoewel het boek vooral gericht was op jongeren, meed het moeilijke thema’s niet.

Persoonlijk vind ik de cover-art voor de ebook versie veel minder dan die van de hardcover editie.

Meer
Kersenbloed0.5
Schijnbewegingen1
Tegenspel2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/spiegeljongen-een-groene-bloem-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }