Spiegelgeest

spiegelgeest
Title: spiegelgeest
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789463082266
ISBN13: 9789463082266
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.91
Format: ebook
Naast de 'Lege vallei', de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en ze wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden. Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ´De Kring´ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak af en steelt hun zielen. Het verraad bereikt ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet zich echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager. Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht.

Eindelijk weer eens een fantasy verhaal van Nederlandse bodem, en wat voor een.

We volgen het dorpsmeisje Fenna, die mee doet aan de ‘Proeve’ van Drakenburcht. Als zij slaagt, kan zij gaan werken met draken. Zij blijkt zo sterk te zijn dat ze zelfs een opleiding krijgt tot ‘Drakenzieler’.

Aardig verhaal om de tijd wat te verdrijven. Verwacht geen hoogstaande proza, maar gewoon een mooi verhaal. Het is mij na het lezen van dit boek nog niet helemaal duidelijk hoe het nou precies zit met de draken, drakenburcht en het koningspaleis.

Het verhaal is vlot geschreven. Zonder al te veel opsmuk beschrijft de auteur de gebeurtenissen. Dat is een van de redenen dat je zo lekker het verhaal wordt ingezogen. Wel is het zo dat het weer een van die verhalen is waarin de hoofdpersoon, meestal van lage afkomst, onder de vleugels van een oudere meester komt en dan bijzondere gaven te hebben.

Wereld opbouw is zeer goed, en ook de personages komen goed uit de verf.

Meer
Kristallen Ziel2
Kristallen hart1
sluimergeest3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/spiegelgeest-drakenzieler-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }