Spektakelspel van Fons de schilder

Spektakelspel van Fons de schilder
Title: Spektakelspel van Fons de schilder
Genre:
Serie:
Series Number: 56
Categorie:
ISBN: 9789082052367
ISBN13: 9789082052367
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.00
Format: Paperback
Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, heeft een huis geërfd in Odilliapeel. Als ze het huis wil bekijken wordt ze weggegjaagd door een man die zich Rafael Dupont noemt en die beroemde meesterwerken naschildert omdat hij niet de artistieke aanleg heeft om zelf iets te bedenken. Hij schildert méér na dan Nachtwachten en Mona Lisa's: de voorkanten van sigarettenmerken die worden afgedrukt op pakjes vol sigaretten die in een soort fort worden gefabriceerd. Marianne wil al snel haar erfenis niet meer, maar de kolonel is duidelijk: 'Dit gaat zomaar niet. Zoek precies uit wat er aan de hand is.' Via zijn vader krijgt Jan een pakje waarin een boekje met het opschrift '.38 Inch Nummer 1510'. Het boekje leidt naar een voorwerp waar hij, Arie en Bob in de dagen die volgen veel aan zullen hebben. Maar voor ze het kunnen gebruiken, krijgen ze het zwaar te verduren als de ambulance waarin ze overnachten in het Bos van Sint Anthonis in het holst van de nacht wordt vastgehaakt aan een sleepwagen en meegenomen naar dezelfde plaats waar de bloemenbus wordt gesloopt. Bob weet zich uit de auto te bevrijden, maar Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal waarin zich een stoelengevecht ontwikkelt. Het spektakel komt tot een hoogtepunt als de jongens twee Porsches zien, de een van Rafael Dupont, de ander van een geheimzinnige lange man die zijn gezicht niet laat zien. Ze besluiten een van de Porsches mee te nemen. De lange man wordt hierdoor gedwongen zich een ogenblik bloot te geven, waarna Arie een conclusie trekt die grote gevolgen zal hebben.

Jan, Bob en Arie worden door kolonel Prins ondervraagt over hun naspeuringen naar de perikelen om de erfenis van Marianne, de huishoudster van de kolonel.
Jan krijgt van Marianne een boekje, waarna hij op zoek gaat naar de vorige eigenaar van dit boekwerk. Na wat zoekwerk ontvangt hij een pistool (Colt Police .38). Hij vertrekt naar Odilliapeel, maar niet zoals zijn vrienden verwachten met de trein en bus, maar met een motor die hij voor 80 euro koopt.

Weet niet of het het nieuwe schrijven is, maar termen als huurNissan, bloedneusDennis etc. vind ik persoonlijk niet prettig lezen. Doe er dan een koppelteken (-) tussen.

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/spektakelspel-van-fons-de-schilder-bob-evers-56/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }