Smokkelspoor van meneer Maik

Smokkelspoor van meneer Maik
Title: Smokkelspoor van meneer Maik
Genre:
Serie:
Series Number: 57
Categorie:
ISBN: 9789082052374
ISBN13: 9789082052374
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.83
Format: Paperback
In hun speurtocht naar Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins, raken Jan, Bob en Arie opnieuw een auto kwijt, plus een motorfiets. Ze staan ook eerste rang bij een knokpartij tussen mannen die in dienst zijn van de kunstschilder Rafael Dupont of dienst dorpsgenoot Dennis Vercauter - dat is voorlopig niet duidelijk - en een trio onbekende passanten onder leiding van een bokser. Het gevolg van het handgemeen is dat Rafael Dupont besluit dat de grond hem te heet onder de voeten wordt. Voor hij kans ziet te vertrekken, krijgt Arie net voldoende uit hem om te begrijpen wat de plannen zijn van de schilder en sigarettensmokkelaar. Bob Evers is afgereisd naar het zuiden van Limburg waar hij het spoort probeert op te pikken van een lange man die het best eens Maikel Landleven zou kunnen zijn. Hij raakt in een bungalowpark i het gezelschap van Cardus Ratzel, die beweert dat hij rechercheur is bij Europol en een kennis van Masters en Strauss, de FBI-agenten met wie de drie jongens meerdere malen te maken hebben gehad. Voor Dupont vertrekt, stuurt hij nog een zending clandestiene sigaretten richting buitenland. Jan volgt de auto's waarin de smokkelwaar wordt vervoerd en komt terecht in het zelfde bungalowpark als Bob. Ook Arie raakt er verzeild en gedrieën volgen ze het spoor van meneer Maik verder ... om te belanden in een eetcafé met de naam 't Hijgend Hert dat in een bos ligt waar zich vreemde lieden ophouden, onder we een man die zich heeft bekwaamt in leugen en bedrog.

Weer een deel waarin de 3 jongens auto’s en zelfs een motor kwijt raken aan een bende sigarettensmokkelaars.
Bob komt terecht in een vakantiepark in het Limburgse, waar hij in contact komt met een agent van Europol, die zeer veel van hem wist.
Arie wordt gevangen genomen door DuPont en twee Roemenen, die laatste laten hem na een poosje weer gaan, als hij ze 800 euro heeft betaald.

Hoewel het een aardig verhaal was, miste ik toch de spanning die er in de eerdere delen wel was. Er komen geen grote knokpartijen voor, er worden geen bloedneuzen geslagen of op schedels gemept. Wel wordt er af en toe eens wat geschoten.

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/smokkelspoor-van-meneer-maik-bob-evers-57/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }