Sensatie op een Engelse vrachtboot

Sensatie op een Engelse vrachtboot
Title: Sensatie op een Engelse vrachtboot
Genre:
Serie:
Series Number: 6
Sub Serie-naam: Briefjesjacht
Sub Serie #: 3
Categorie:
ISBN: 906056006X
ISBN13: 9789060560068
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.86
Format: Paperback
Jan Prins, Arie Roos en Bob Evers helpen Lois en John Bennet om de erfenis van professor Hathaway te bemachtigen. De Bennets moeten een aantal briefjes, die door de professor over de gehele wereld zijn verspreid, opsporen om zich erfgenamen te kunnen noemen. In dit avontuur wordt de jacht beschreven op het laatste briefje dat vanuit Nederland in een post-restante brief door een zekere Barnett aan zichzelf is verzonden naar het kleine, Engelse plaatsje Bromborough. Een adembenemende jacht, waarbij gebruik wordt gemaakt van vliegtuigen, autobussen, taxi's, treinen, particuliere auto's enz. Een dolle jacht. Er zijn echter ook kapers op de kust, o.a. genoemde Barnett die eveneens aanspraak kan maken op de erfenis indien hij kans ziet John en Lois te beletten een der briefjes te bemachtigen. Tot nu toe is dit hem niet gelukt, ondanks de hulp van de slimme Jeffries, een handlanger van Barnett. Deze Jeffries heeft echter ongenoegen gekregen met Barnett en werkt nu op eigen gelegenheid om het briefje te pakken te krijgen en aan de meest biedende partij te verkopen. Uiteindelijk ontnemen de jongens Jeffries het briefje dat na heel wat avonturen in zijn bezit is gekomen en worden Lois en John erfgenamen.

De drie jongens helpen hun Engelse vrienden John Bennett en zijn zus Louis om hun erfenis te bemachtigen. De excentrieke professor Hathaway heeft in diverse voorwerpen briefjes verstopt en deze aan vrienden gegeven. Het is aan John en Louis om de briefjes te achterhalen. Het probleem is dat de voorwerpen intussen over de hele wereld verspreid zijn geraakt. Om hun erfenis te verkrijgen, dienen zij alle briefjes te vinden. Hun tegenstanders hebben echter maar een briefje nodig om dit tegen te gaan.
In dit deel zijn de jongens op zoek naar het laatste briefje dat vanuit per poste-restante is verstuurd naar het postkantoor van het Engelse Bromborough. Om dit briefje te pakken te krijgen beleven zij opnieuw weer avonturen.

Meer
Drie jongens als circusdetective8
Buitenissigheden bij een bosbrand2
Slimmigheden met suikerzakjes4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/sensatie-op-een-engelse-vrachtboot/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }