Sabriël

Sabriel
Title: Sabriel
Originele titel: Sabriel
Auteur:
Series Number: 1
ISBN: 9022545172
ISBN13: 9789022545171
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.14
Format: Hardcover
Het Oude Koninkrijk is een wereld binnen een wereld, die waar wij in leven. En die van Sabriel, achttien jaar pas en juist op het punt afscheid te nemen van de kostschool waar ze een belangrijk deel van haar leven doorbracht - zij is met beide werelden bekend. Immers, haar vader, de machtige magiër de Abhorsen die zelfs de doden tot leven kan wekken, is degene die de het evenwicht tussen mens en geest in het Oude Koninkrijk in stand houdt. Nu is hij, de Abhorsen, verdwenen. Sabriel vreest dat zijn eeuwige tegenstrever, de vileine Kerrigor, daar wel eens de hand in zou kunnen hebben. Hoe het zij, Sabriel heeft geen andere keuze dan het Oude Koninkrijk binnen te gaan en persoonlijk op zoek te gaan naar haar verdwenen vader. En dat gebeurt. Bijgestaan door het magische zwaard van haar vader en de grote kat - of is het een geestverschijning? - Mogget, die maar wat nadrukkelijk aanwezig is, betreedt ze het verboden gebied. Al gauw ervaart ze dat parasiterende geestverschijningen, Mordicanten en Schaduwhanden, zo hun eigen opvattingen hebben over de aanpak van mensenkinderen. En dan is hij er ook nog, Kerrigor, de allerergste van de kwaadwillende tovenaars in het Oude Koninkrijk. En de Abhorsen? De onzekerheid omtrent zijn lot blijft.

Review:
Een aardig boek om te lezen, zeker. En met een aparte setting, namelijk een wereld die in tweeën is gedeeld, een UK uit het begin van de vorige eeuw, en een Middeleeuws koninkrijk. Deze twee zijn van elkaar gescheiden door een (magische) muur. Goed geschreven actie-scenes, zeker op het einde. Was niet direct weg van het boek, dat kwam later pas.

Alle problemen die Sabriël en Splijtsteen ontmoetten, waren met magie te bestrijden. Verder voelden de karakters wat platjes aan.

Wat is het verschil tussen PACT-magie en vrije magie? Gaat er nog wat moois opbloeien tussen Sabriël en Splijtsteen? Wie of wat was Mogget? Misschien gaan we dat lezen in het volgende deel Lirael

Meer
Clariel0
Lirael3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/sabriel-het-oude-koninkrijk-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }