Runenvuur

Runenvuur
Title: Runenvuur
Originele titel: Runelight
Serie:
Series Number: 2
Categorieën: ,
ISBN13: 9789026132551
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.84
Format: Paperback
Malin draagt een runenteken. Het symbool verwijst naar de oude wereld, toen Noorse goden vanuit hun hemelbastion in Asgard nog heersten over de werelden. Maar nu is Asgard een ruïne en de kracht van de goden is verwoest. Althans, dat denkt iedereen... Malin en haar vrienden staan voor grote uitdagingen: een oude vijand uit het rijk der doden verslaan en het naderende einde van de wereld voorkomen. Binnen twaalf dagen! Maar om de Apocalyps te overleven moet Malin een wel heel gevaarlijke samenwerking aangaan.

Review:
De Noorse goden hebben hun gezag verloren. Allerlei demonen zijn ontsnapt uit de Chaos. Een jonge tweeling is voorbestemd om te helpen de Orde te herstellen.

ProBiblio-gegevens:
Genre: sprookjes
Trefwoord(en): Magie, Runen, Queesten
NUR: Fictie 13 – 15 jaar (284)
Leeftijdscategorie: Voor kinderen van 13 j. e.o

Okay. Dit is een jeugdboek, althans volgens het ProBiblio etiket een ‘C’-boek. Maar volgens Probiblio is het ook een sprookjes-boek. Ik zou het zelf liever ‘fantasy’ willen noemen, want bij sprookjes denk ik eerder aan zoete boekjes met spoken zoals Casper etc. waarin alles goed komt. Nou, dat is in dit boek dus niet het geval. O, aan het einde is natuurlijk alles weer okay, maar dan anders…

Toen ik het boek uit de kast ‘Young Adult’ haalde, wist ik niet dat het een tweede deel uit een serie was, gelukkig was er een verklarende hoofdstuk, dat in het kort het vorige boek aanhaalde.

Boek was wat lastig te lezen, elk hoofdstuk had zijn eigen POV (Loki, Malin en Maggie) en terwijl de hoofdstukken in eerste in instantie verschillend lijken, kwamen ze plotseling samen en werd alles onthuld.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/runenvuur/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner