Rumoer in een rustgebied

Rumoer in een rustgebied
Title: Rumoer in een rustgebied
Genre:
Serie:
Series Number: 50
Categorie:
ISBN: 9060569237
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.11
Format: Hardcover
De jacht op Jack Vendike, wiens oplichterijen in Florida leidden tot ontwrichting van een Schateiland, de entering van een piratenschip en een veldslag op een minigolfbaan, wordt in dit boek voortgezet in... Duluth, Nederland. Maar waar ligt Duluth? Bob Evers, Jan Prins en sproetenkoning Arie Roos gokken erop dat De Lutte wordt bedoeld, een dorp in Overijssel. Bob neemt er een kijkje en maakt kennis met een Helhond en met de praktische werking van de chaostheorie die achtervolgingen en kloppartijen tot gevolg heeft. In tussentijd leeft Jan zich uit in een internetcafé, waar hij door een handige barman voor enkele euro’s wordt getild, en scharrelt Arie Roos een camper op die half Noord-Holland in rookwolken hult. Op Texel maakt Arie een afspraak met de oude baas van Vendike en ervaart dat die baas voor geen millimeter deugt. De man speelt een geheel eigen spelletje en de gevolgen daarvan zijn indrukwekkend. In een stiltegebied vallen schoten, ontsnappen hangbuikzwijnen en neemt Bob een duik in een regenton waarna hij wordt gekidnapt. Terwijl Jan en Arie afrekenen met hun tegenstanders zit Bob opgesloten in een sauna die zich in een pakhuis bevindt dat er van buiten uitziet als een fort. Hij is daar in het gezelschap van... Vendike en krijgt de man aan de klets. Vendike is een nazaat van iemand die alle liefhebbers van de Bob Evers-serie maar al te goed kennen. De finale van het verhaal speelt zich af in een plaats die een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van de reeks die met vijftig delen een jubileumlengte heeft bereikt.

[lorem_ipsum_wli]

Er is ook een bijzonder jubileumuitgave, uitgegeven in een beperkte oplage van 1.500.  Elk boek is voorzien van een uniek volgnummer en wordt uitgevoerd met de oude vertrouwde papierenomslag waarop een andere illustratie staat als op de voorzijde van de standaardversie.

De binnenkant van dit deel 50 is nog exclusiever dan de omslag. Dit speciale deel is uitgevoerd met een extra katern in het boek met de afbeeldingen van alle omslagen van de gehele serie in kleurendruk. Bovendien zijn er enkele bladzijden gereserveerd voor foto’s van Willy van der Heide en een verkorte bibliografie alsmede een aantal wetenswaardigheden over Peter de Zwaan en de Bob Everskunde. Het eerste exclusieve exemplaar van deel 50 is op de manifestatie van 4 oktober aangeboden aan de succesvolle auteur die de 50 delen heeft volgemaakt, Peter de Zwaan.

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/rumoer-in-een-rustgebied-bob-evers-50/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }