Rolf en de schoften uit Scoonderloo

Rolf en de schoften uit Scoonderloo
Title: Rolf en de schoften uit Scoonderloo
Auteur:
Series Number: 1
Categorie:
ISBN: 9789083010809
ISBN13: 9789083010809
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.00
Rolf gaat met zijn vrienden en schipper Jacob van Pernesse vissen op de rivier de Merwede. Als ze terugkomen wordt hun aandacht getrokken door drie vreemde kerels. Zij blijken een boot te willen stelen om stiekem over te steken naar Scoonderloo. Daar steken Rolf en zijn vrienden een stokje voor... Rolf en de schoften van Scoonderloo is het eerste deel van de Rolf-verhalen, een reeks waarin de lezer wordt teruggevoerd naar het gebied van West-IJsselmonde (Putten over de Maze en de Riederwaert) in de twaalfde eeuw. Door middel van het verhaal en de bijgevoegde QR-codes met archeologische achtergrondinformatie, kunnen geïnteresseerden zich verdiepen in de geschiedenis van het gebied. Ruud de Jong is de geestelijke vader van Stichting Rolf. Zijn liefde voor geschiedenis en het overbrengen van kennis inspireerden hem tot het schrijven van de succesvolle musical Rolf in 2007. Nu heeft Ruud Rolf's avonturen voor jong en oud in deze boekenreeks vereeuwigd.

Leuk verhaal over zwervertje Rolf een zijn vrienden. Misschien een beetje te gezocht… een jongen van 8 á 10 die 3 volwassen rovers de baas is. Ergens in het boek wordt geschreven dat Rolf 10 jaar zou zijn, echter… als hij geboren is in 1888 en het verhaal speelt in 1196 zou hij hooguit 8 zijn.

Wat kleine tekstuele foutjes die bij een herdruk wel zullen verdwijnen. Zo is op bladzijde 58 een deel aan elkaar geschreven (dit komt nog een keer voor) en wordt er verwezen naar een afbeelding op pagina 34, terwijl dat pagina 37 zou moeten zijn. Ook jammer is dat de QR-codes soms verwijzen naar een niet (meer) bestaande link.

Voor ons lezen sommige stukken wat vreemd, maar we moeten niet vergeten dat de kust destijds niet ver van de gemeente Poortugaal (Portegael) lag.

Het gekozen lettertype zorgt voor een rustig beeld.

Meer
Rolf en de geest van Over Maze2
Rolf en de rovers aan de Wael3
Rolf en de strijd om het graafschap Holland4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/rolf-en-de-schoften-uit-scoonderloo-rolf-verhalen-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }