Rolf en de geest van Over Maze

Rolf en de geest van Over Maze
Title: Rolf en de geest van Over Maze
Auteur:
Series Number: 2
Categorie:
ISBN: 9789083010816
ISBN13: 9789083010816
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.00
Format: Paperback
Rolf werkt voor straf alleen op de akker van boer Dricus. Bij het vallen van de avond schraapt zijn schop over de resten van menselijke botten... Er gebeuren opeens de meest vreemde en angstaanjagende dingen tot grote schrik van Rolf en zijn vrienden. De wereld lijkt te veranderen in één grote angstige koortsdroom. Rolf en de geest van Over Maze is het tweede deel van de Rolf-verhalen, een reeks waarin de lezer wordt teruggevoerd naar het gebied van West-IJsselmonde (Putten over de Maze en de Riederwaert) in de twaalfde eeuw. Door middel van QR-codes met archeologische achtergrondinformatie, kunnen geïnteresseerden zich verdiepen in de geschiedenis van het gebied. Ruud de Jong is de geestelijke vader van Stichting Rolf. Zijn liefde voor geschiedenis en het overbrengen van kennis inspireerden hem tot het schrijven van de succesvolle musical Rolf in 2007. Nu heeft Ruud Rolf's avonturen voor jong en oud in deze boekenreeks vereeuwigd.

Rolf moet voor straf werken op het land van boer Dricus. Als de avond valt is Rolf nog niet klaar met zijn werk. Alleen werkt hij door, tot zijn schop over de resten van menselijke botten schraapt. Dan gebeuren er plots rare dingen.

Leuk geschreven verhaal, die gelijktijdig op een luchtige manier de geschiedenis van de Europoort belicht. Het verhaal leest lekker weg, en door het gekozen lettertype is het ook rustig voor je ogen. Zoals bij het eerdere boek, ben ik geen voorstander van de QR-code’s, want die verwijzen al gauw naar een dode link, en dat lijkt me voor de doelgroep niet handig.

Meer
Rolf en de schoften uit Scoonderloo1
Rolf en de rovers aan de Wael3
Rolf en de strijd om het graafschap Holland4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/rolf-en-de-geest-van-over-maze-rolf-verhalen-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }