Reis door de Nacht

Reis door de Nacht
Title: Reis door de Nacht
Originele titel: Into a dark realm
Genre:
Serie:
Series Number: 23
Sub Serie-naam: De saga van de Duistere oorlog
Sub Serie #: 3
ISBN: 9789024556397
ISBN13: 9789024556397
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.02
Format: Hardcover
In dit verhaal zijn de magier Puc en het Conclaaf der Schaduwen op zoek naar de gevaarlijke, waanzinnige tovenaar Leso Varen, die bezit heeft genomen van het lichaam van een andere zeer machtige magier, maar van wie? Pucs zoektocht brengt hem naar de wereld van de bloeddorstige Dasati. Ondertussen gaan Pucs kleinzonen Jommy, Tad en Zane naar de universiteit van Roldem voor een strenge militaire scholing. Er wordt weer veel strijd gevoerd en talloze beproevingen moeten worden doorstaan. Vlot geschreven, spannend, kleurrijk, traditioneel fantasy-verhaal, vol magie, actie, geweld en avontuur. Kennis van Feists andere werk is eigenlijk wel noodzakelijk. Het einde wijst naar een vervolg. Feist is een van de grootmeesters in het fantasy-genre en heeft talloze boeken op zijn naam staan.

Dit deel van de serie gaf veel antwoorden en informatie!

Sommige lijnen in het verhaal waren voorspelbaar, maar werkten soms verwarrend doordat er vrij vaak gesprongen werd naar een andere verhaallijn. Liever had ik gezien dat de lijn van de jongens, Tad, Zane, Jommy (en later Geoffrey, Servan en Grandy) apart was gehouden van dit boek. Toch neemt het algehele gevoel van opbouw toe en de absolute cliffhanger van een einde maakt het bijna onmogelijk om te stoppen met lezen.

Het was grappig om over de Dashati en hun wereld te lezen, hoe gruwelijk ze soms ook waren. Het boek was wel wat duister, vergeleken met de andere verhalen van Feist. Sommige personages uit de vorige boeken komen in ongebruikelijke situaties terecht.

Boek lijkt een goede opbouw naar De toorn van een waanzinnige God te zijn.

Meer
Elfensprook / Een boosaardig sprookje
De houtjongen0.2
Een kroon in gevaar29
Het einde van de magiër30

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/reis-door-de-nacht-de-saga-van-de-duistere-oorlog-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }