Ratzelraadsels bij het château de faux

Ratzelraadsels bij het château de faux
Title: Ratzelraadsels bij het château de faux
Genre:
Serie:
Series Number: 59
Categorie:
ISBN: 9789082052398
ISBN13: 9789082052398
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.50
Format: Paperback
In de Dordogne zijn Jan, Bob en Arie op zoek naar kunstschilder en vervalser Rafael Dupont. Ze doen dat in een auto waarop in grote letters de naam staat van garagehouder Evers uit Portland, Maine. Het gevolg is dat zij niet Dupont vinden, maar Dupont hen. De man zoekt geen ruzie, maar stelt een verrassende en nogal kinderachtige vraag: willen jullie mijn huis zien? Het huis blijkt het château de Faux, een kasteel dat wordt verbouwd. Alleen een klein deel is nog zoals Dupont het aantrof: oud, maar uiterst solide. Dat is maar goed ook, want de jongens hebben al snel behoefte aan stevige muren. Hun huurauto wordt in brand gestoken - 'En weer eentje', verzucht Jan Prins - en ruiten worden aan diggelen geschoten. Het kasteel wordt aangevallen door duistere figuren die geen gebrek hebben aan wapens. De jongens verdedigen zich zo goed als ze kunnen: Bob met een spijkerpistool, Jan met een zwaard, Arie met listige streken. Dupont heeft geen aandeel in de strijd. Hij bibbert en beeft en verdwijnt op mysterieuze wijze. De jongens komen er langzaamaan achter dat de aanval is georganiseerd door twee oude bekenden die hun krachten hebben gebundeld. Eén van de rivalen wordt uitgeschakeld, maar de andere slaat terug. Eerst wordt Arie gevangen genomen, daarna Jan en Bob. Als blijkt dat ze nauwelijks van enig nut zijn voor de belagers van Dupont worden ze vrijgelaten, na uitvoering van een kleine, maar hinderlijke straf. Het lijkt voornamelijk een nacht te zijn geweest vol problemen en tegenvallers... tot Bob een bericht voorleest dat is gestuurd door de kunstenares Bridget, een landgenote die hij op de speurtocht naar Dupont heeft ontmoet en op wie hij binnen een half uur erg gesteld is geraakt.

Review:
Aardig verhaal, waarin de jongens zonder veel kleerscheuren hun avontuur beleven, maar aan het eind wel zonder schoenen komen te zitten. Raakt Bob verliefd?
Zoals ik in een eerder review al eens schreef ben ik niet zo gek op de termen als prevelPrins en soortgelijk. Wat ik wel weer leuk vind is dat dit een langer verhaal is dan eerdere delen, die of uit maar 1 deel of uit 3 delen bestaan. Bovendien blijken hier meerdere verhaallijnen raakvlakken te hebben. Nu nog eens een hernieuwde ontmoeting met figuren uit andere avonturen.

Jee-M.. Jack Masters?

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ratzelraadsels-bij-het-chateau-de-faux-bob-evers-59/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }