Profeet van de duivel

Profeet van de duivel
Title: Profeet van de duivel
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789024531189
ISBN13: 9789024531189
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.63
Format: ebook
De verschrikkelijke Zabatha, leider en profeet van de Cataristen en de trouwste dienaar van de verboden god Cataris, ontdekt in de jeugdige en innemende Marak, een kind nog, een uitzonderlijk talent om magie te kanaliseren. In deze wereld waarin priesters en monniken de energie van hun god kunnen omzetten in magie, zou Zabatha de jeugdige Marak maar wat graag tot zijn onderdaan maken. Hij ziet in Marak een pion van het kwaad die de Cataristen wel eens de wereldheerschappij zou kunnen bezorgen. De arme Marak weet van niets. Erger nog, hij is voor het leven getekend op een manier die hem duidt als een aanhanger van de gevreesde Cataristen. Gelukkig krijgt hij steun uit onverwachte hoek. Hogepriesteres Verina neemt het voor hem op en Marak stemt in met haar verzoek de Proef te ondergaan, om na te gaan hoe groot zijn talent precies is. De gevolgen blijven niet uit. Tegen zijn zin krijgt Marak een sleutelrol toebedeeld in het spel dat de godsdienstwaanzinnige Zabatha met de wereld speelt...

Het eren van de God Cataris is in het koninkrijk Carolia verboden. De godsdienst krijgt echter veel steun van de ontevreden burgers van het land. De God beloofd hen namelijk een beter leven na de dood. De leider, de profeet Zabatha, gaat letterlijk over lijken om zijn doel te bereiken, de alleenheerschappij voor zijn God.

De jonge monnik Marak is in opleiding voor priester van de Cataristen als de profeet gevangen wordt genomen en zijn tempel vernietigd. Daardoor verandert zijn leven volkomen. Hij krijgt een tweede kans, maar komt voor een keuze te staan als Zabatha ontsnapt uit zijn gevangenis.

Dit is het debuut van de schrijver Adrian Stone, het pseudoniem van Ad van Tigelen. En wat voor een debuut. We volgen de monnik Marak op zijn pad als hij samen met 3 anderen op pad gaat om zijn queeste te volbrengen. Het is hun taak om de ontsnapte profeet weer gevangen te nemen, of anders te doden.  Hierin worden ze natuurlijk tegengewerkt door aanhangers van de profeet.

Doordat het verhaal niet al te gecompliceerd is leest et boek lekker weg. De schrijfstijl van de auteur is goed toegankelijk. Op sommige momenten werd het wel voorspelbaar wat er ging gebeuren.

Meer
no title has been provided for this book1-3
Zoon van de Duivel2
Ziel van de Duivel (Duivel, #3)3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/profeet-van-de-duivel/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }