Prelude op de Foundation

Prelude to Foundation
Title: Prelude to Foundation
Auteur:
Serie:
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN: 9789022979372
ISBN13: 9789022979372
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: Paperback
Het Galactisch Imperium dreigt door intriges uiteen te vallen; wanhopig zoekt Keizer Cleon naar mogelijkheden om zijn rijk voor de ondergang te behoeden. De jonge wiskundige Hari Seldon komt aan op de hoofdstedelijke planeet Trantor, waar hij zijn opzienbarende ideeën over de psychohistorie presenteert: volgens hem is het mogelijk om aan de hand van statistieken in grote lijnen de toekomst te voorspellen. De Keizer, die begrijpt dat deze methode hét middel kan zijn om zijn heerschappij veilig te stellen, doet van alles om Seldon voor zijn karretje te spannen. Maar ook anderen die op de macht azen proberen de jonge wetenschapper voor zichzelf in te schakelen. Ze achtervolgen hun slachtoffer tot in de verste hoeken van het immense rijk... In Prelude op de Foundation, geschreven na de andere delen in Foundation-serie, onthult Isaac Asimov wat er aan de stichting van de Foundation voorafging.

Ooit was dit een van mijn favoriete series uit het genre, maar na de laatste herlees-poging deed het me niets meer, en vond ik de hele serie alleen maar heel erg langdradig. Waarom dan toch een hoge score? Ach, dat is nog voor de tijd dat ik het wel kon waarderen.

Meer
Broedt daar een mens
Foundation en het Imperium2
Een oceaan vol sterren1
De totale robot0.3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/prelude-op-de-foundation-foundation-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }