PLANET X

planet X
Title: planet X
Auteur:
Genre:
ISBN: 9789462170933
ISBN13: 9789462170933
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 2.22
Format: Paperback
Planet X is een planeet die onderdeel uitmaakt van ons zonnestelsel in een baan rondom onze Zon en de ster Nemesis. De Zon en de zusterster staan ver van elkaar verwijderd en Planet X heeft een omloop van 3600 jaar. Een van de laatste keren dat het aan ons voorbij kwam veroorzaakte het wereldwijd de zondvloed, zoals in het Oude Testament staat beschreven. Daarin wordt Planet X ‘Wormwood’ genoemd en elke cultuur uit de oudheid heeft er een andere benaming voor. Het is de aanstichter van het onheil in ‘De Openbaring van Johannes’, het laatste deel van de Bijbel, waarin de eindtijd wordt beschreven. Planet X is door haar magnetische veld al de veroorzaker van de huidige bizarre weersomstandigheden en de vele aardbevingen. Het is in aantocht en het wordt doodgezwegen in de media. Echter niet door Marc en Inge Hamelinck die een Nederlandse website beheren waarop zij wereldwijd het nieuws over Planet X verzamelen. Het wordt de vreselijke waarheid als Planet X zich op een dag vanachter de Zon vertoont, waardoor het voor iedereen op Aarde met het blote oog zichtbaar is. Het leidt tot grote paniek en Marc, Inge plus de redactieleden van de website krijgen nog veel meer met de aanstormende planeet te maken…
Het idee is geweldig, echt waar. De uitvoering echter beduidend minder. Het lijkt er op dat de auteur niets moet hebben van de democratie, de ‘elite’, want die moeten maar vernietigd worden.

Zoals gezegd, de synopsis is aardig. Een onbekende planeet, wiens bestaan jarenlang door de autoriteiten verborgen werd gehouden, bedreigd de Aarde. 3600 jaar eerder had deze planeet de zondvloed veroorzaakt, en ook nu zijn er onverklaarbare weersverschijningen, toegenomen aardbevingen te merken. Deze planeet draait in 3600 jaar om de zon en een andere zon, Nemesis.

De Amerikaanse president wordt, in een bunker diep onder een vliegveld, op de hoogte gebracht door het hoofd van de NASA. Hierna zou je denken dat het verhaal deze ingeslagen weg verder gaat, maar nee dus.

Een groep Nederlanders (en een Belg) beheren als redacteuren een website over deze Planet X, en tijdens een bijeenkomst worden zij gevraagd om hun reacties op het plotse verschijnen van deze planeet. Na afloop worden zij door het leger gearresteerd en naar een gevangenis onder beheer van de FEMA1 gebracht. Deze FEMA zou door de ‘elite’ worden gerund. Gelukkig wordt de vrachtwagen, waarin ze worden vervoert, net op tijd door een UFO onderschept. De inzittenden worden door de aliens (Greys) bevrijdt.

Samen met een/de leider van de Greys werkt dit team aan een ‘nieuwe’ democratie. Dit gebeurt vrij harmonieus, een beetje TE harmonieus. Het ging teveel van een leien dakje, zonder echt tegengas van de andere leden. Ook ging het vrij makkelijk allemaal. Moesten er mensen opgehaald worden. Dat kon. De hele familie, vrienden en uitgebreide kennissenkring van de leden werd opgehaald en naar het ruimteschip gebracht. Ook nadat er gevangenen bevrijdt waren uit de kampen en andere gevangenissen werden daarvan de familie, vrienden en kennissen eventjes opgehaald.

Nogmaals, het idee van het verhaal was goed, maar iedere keer lezen over dat de elite zo slecht was begon me een beetje tegen te staan. Had de auteur zich enkel bezig gehouden met Planet X, dan zou het verhaal veel hoger scoren.

---
  1. Federal Emergency Management Agency[]
---

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/planet-x/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }