Oproep van de Nar

Oproep van de Nar
Title: Oproep van de Nar
Originele titel: Fool's Errand
Auteur:
Genre:
Sub-genre: High Fantasy
Serie:
Series Number: 7
Sub Serie-naam: De boeken van de Nar
Sub Serie #: 1
ISBN: 9789460929939
ISBN13: 9789460929939
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.29
Format: ebook
De boeken van de Nar-trilogie spelen zich af in het koninkrijk De Zes Hertogdommen. Ze beschrijven de levensloop van FitzChevalric Ziener, de koninklijke bastaard van de kroonprins, die getraind is als moordenaar. Fitz heeft zich als Tom Dassenkop, samen met zijn wijsheidspartner Nachtogen en zijn pleegzoon Pé, teruggetrokken op het platteland. Daar leven ze al enige jaren een rustig bestaan. Nu krijgt Fitz echter kort achtereen bezoek van zijn oude leermeester Chade en zijn vriend de Nar. Deze bezoeken zijn de voorbode van nieuwe belangrijke gebeurtenissen die Fitz' leven opnieuw totaal overhoop zullen gooien.

Eerste deel uit de 3e trilogie van de Eldering serie.

Het is serieus een mooie, gedenkwaardige en aangrijpende terugkeer naar de wereld van Fitz, Nachtogen en de reis van de Fool. Eerlijk gezegd, na de teleurstelling met het laatste deel uit de Zieners-trilogie, en na de grootsheid van de Levende Schip-trilogie, had ik niet verwacht te ontdekken hoeveel ik Fitz, de Nar en Nachtogen gemist had.

Vijftien jaar zijn verstreken sinds het einde van Vermogen en Wijsheid (De Boeken van de Zieners, #3). Fitz Chivalry Ziener, nu genaamd Tom Dassenkop (een persona / identiteit die hij creëerde om zijn verleden te vergeten en opnieuw te beginnen) leeft in een zelfopgelegde ballingschap met Nachtogen and Pé. Deze ballingschap begon natuurlijk te veranderen toen bekende gezichten uit het verleden van Fitz op zijn deur klopten.

De eerste helft van het boek verhaalt voornamelijk over de dingen die hij deed gedurende de 15 jaren tussen beide delen. Het tweede deel richtte zich vooral op de zoektocht naar Prins Plicht. Dit is geen herhaling van de zoektocht naar Koning Waarheid.
Hoewel het er al aan zat te komen, was ik toch geschokt door de dood van Nachtogen.

Langzaam worden de werelden van Beijerstad en Hertenhorst bij elkaar gebracht. Op naar het volgende deel in de serie.

Meer
Assassin's Apprentice1
Moordenaar des konings2
Het dolende schip5
De Moordenaar van de Nar14

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/oproep-van-de-nar/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }