Op zwart

Op zwart
Title: Op zwart
Auteur:
Genre:
ISBN: 9789048816835
ISBN13: 9789048816835
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.60
Format: ebook
De wereld stopt met draaien op 3 augustus 2010. Hoewel het vaststaat dat het ongeveer om halftwaalf ’s avonds gebeurt, wordt er nog jaren gediscussieerd over het exacte tijdstip. Toegegeven, het verschil tussen de officiële tijd van NASA en die van het Observatoire de Paris is maar 4,8 seconden. Toch blijkt dat genoeg voor een slepende wetenschappelijke vete. Bij het KNMI houden ze het op 23:27:19. Sindsdien zijn Nederlanders gewend geraakt aan het donker. Dat straatverlichting, warm water en medicijnen een luxe zijn en de grenzen tussen steden en landen gesloten. Iedereen lijkt zich aan te kunnen passen. Iedereen, behalve Bram van der Stok, geschiedenisleraar uit Amsterdam. Bram pakt zijn spullen en gaat ervandoor. Onder de blokkade door die Amsterdam omringt, op de fiets over een uitgestorven A2 richting Rotterdam. Om daar stiekem aan boord te kruipen van een vrachtschip. Richting Amerika. Richting de zon. Richting Leslie.

Een verrassende boek, die helaas te snel uit was. Van mij had het nog wel langer mogen duren. Een van de weinige echte fantasy verhalen van eigen bodem.

Als de wereld stopt met draaien, dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Sommige delen van de Aarde blijven altijd donker, andere hebben eeuwige de nacht. Dit heeft vele consequenties. Straatverlichting, warm water en medicijnen zijn een een luxe zijn en de grenzen tussen steden en landen worden gesloten. Iedereen lijkt zich aan te kunnen passen.

Iedereen, behalve geschiedenisleraar Bram van der Stok. Samen met een voormalige leerling ontsnapt hij uit Amsterdam om via Rotterdam uiteindelijk in New York aan te komen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/op-zwart/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }