Oorlogshart

Oorlogshart
Title: Oorlogshart
Originele titel: Warheart
Genre:
Series Number: 4
ISBN: 9789024572892
ISBN13: 9789024572892
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.05
Format: Hardcover
Oorlogshart is de spannende conclusie van Terry Goodkinds epische fantasy-reeks De Wetten van de Magie en de daaropvolgende Richard & Kahlan-romans. Dit is het allerlaatste boek in het verhaal dat begon met Het Zwaard van de Waarheid. Zielsverwanten, pionnen van de profetie en erfgenamen van een eeuwenoud conflict. Richard en Kahlans lotsbestemmingen zijn al verbonden sinds ze elkaar voor het eerst tegenkwamen in Het Zwaard van de Waarheid. Maar nu ligt Richard op een lijkbaar, zwevend tussen de wereld van de levenden en de dood, en moet Kahlan vechten voor zijn leven terwijl Richard in de onderwereld zijn eigen strijd levert. Dit is de laatste slag in een oorlog van drie millennia oud, een oorlog waarin het Zwaard van de Waarheid werd gesmeed, een oorlog die het einde kan betekenen van niet alleen hun levens, maar van hun complete wereld.

Nee, ik had niet in dit boek moeten beginnen, had moeten stoppen bij het einde van Wetten van de Magie serie.

Richard is dood, en Kahlan kan dat niet verwerken. Vlak voor ze zijn brandstapel aansteekt bedenkt zij zich en laat het lichaam weer naar binnen brengen. Samen met Nicci vertrekt zij naar Rood, de heks, en vraagt haar wat zij moet doen om Richard weer terug te brengen.

Tja, en verder… verder wordt Richard gered, offert iemand zich voor hem op, en overleeft hij het gif dat in zijn lichaam zit. Ook bevrijdt hij de zielen van de halfmensen die proberen in zijn ‘volkspaleis’ binnen te dringen.

Is er meer. Vast wel, maar lees dat zelf maar, of doe het niet. Dit boek was zonde van mijn tijd.

Meer
De eerste wet van de magie1
Fantoom10
Stone of Tears2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/oorlogshart-richard-en-kahlan-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }