Oorlog in de klas

Oorlog in de klas
Title: Oorlog in de klas
Auteur:
Genres: ,
ISBN: 9789025855406
ISBN13: 9789025855406
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.76
Format: Hardcover
Lieve Lex, Het kamp is nog veel erger dan ik dacht. Het is er vies, je kunt nergens alleen zijn (zelfs niet als je je wast!) en het eten is zo smerig dat bijna iedereen er ziek van wordt. Papa zegt dat hij de bewakers op de torens Nederlands heeft horen praten. Het zijn dus Nederlandse SS-ers. Dat is toch niet te geloven. Roos Lex' vader is lid van de NSB . Lex is heimelijk verliefd op Roos, zijn Joodse klasgenootje, en eist van zijn vader dat hij haar met rust laat. Als zij toch naar Kamp Vught moet, en zijn vader de SS'ers niet tegenhoudt, is Lex woedend en wanhopig. Hoe kan hij haar helpen, als hij zijn eigen vader niet eens kan vertrouwen?

Het verhaal van Lex (zoon van een NSB-er) en zijn vrienden Peter, Roos en Simon. De laatste twee zijn Joods.  Hij is stiekem verliefd op Roos, maar weet niet goed hoe dat onder woorden te brengen. Het verhaal las makkelijk weg, en was duidelijk. Op sommige momenten voelde het onwerkelijk aan.

Taalgebruik is zeer goed, er komt geen onvertogen woord in voor, en de gruwelen van de oorlog worden niet in details beschreven, maar kwam toch wel binnen.

Dit boek is onderdeel van het project ‘ Vergeten oorlog‘ van uitgeverij Leopold en de Schrijvers van de Ronde tafel.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/oorlog-in-de-klas/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }