Ontsnapt uit Arnhem

Ontsnapt uit Arnhem
Title: Ontsnapt uit Arnhem
Originele titel: Escape from Arnhem: A Glider Pilot's Story
Genre:
ISBN: 9789045311470
ISBN13: 9789045311470
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.14
Format: ebook
Ontsnapt uit Arnhem is het opmerkelijke waargebeurde verhaal van een jonge piloot van het Army Air Corps (AAC) die meevocht in de Slag om Arnhem. Tijdens de laatste dagen van de verdediging van de Arnhemse brug wordt Godfrey Freeman door de Duitsers gevangen genomen. Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen weet hij uiteindelijk tijdens zijn transport naar Duitsland uit de trein te ontsnappen. Maar dan begint zijn avontuur pas echt. Na vele omzwervingen komt hij in contact met het Nederlandse verzet, dat hem helpt om op de fiets door de Duitse linies heen te komen en naar Engeland te vluchten. Na zijn thuiskomst meldt hij zich opnieuw bij het AAC, om zijn rol in de oorlog te hervatten. Dit adembenemende ontsnappingsverhaal wordt afgewisseld met herinneringen van Freeman aan zijn jeugd en aan zijn training bij het AAC en schetst zo een pakkend beeld van een bescheiden maar ongelooflijk dappere jonge soldaat. Godfrey Freeman werd geboren in 1924 in Hook Norton, Oxfordshire en overleed in Oxford in 1999. Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als piloot bij de Army Air Corps. Zijn meeslepende verhaal heeft hij opgeschreven in Ontsnapt uit Arnhem.

Een meeslepend verhaal over de ontsnapping van een RAF piloot na het debacle van de verloren slag om Arnhem.

Geen bloedstollende acties, geen heldendaden, maar gewoon opgeschreven zoals de auteur het zich herinnerde van 40 jaar geleden.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ontsnapt-uit-arnhem/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }