Ongelijke strijd

Ongelijke strijd
Title: Ongelijke strijd
Originele titel: Patriot Games
Auteur:
Serie:
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN: 9789044928020
ISBN13: 9789044928020
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: Paperback
Jack Ryan, historicus, ex-marinier en CIA-medewerker, vindt op zekere dag in het zonovergoten Londen binnen een halfuur twee keer bijna de dood. De eerste keer wordt hij op een haar na door een dubbeldekker overreden wanneer hij bij het oversteken natuurlijk de verkeerde kant op kijkt. De tweede keer ontsnapt hij nauwelijks aan de dood als de IRA vlak voor zijn ogen een aanslag pleegt. Instinctief gooit Jacj zich in het gevecht. Pas als hij in het ziekenhuis weer bij bewustzijn komt, hoort hij wiens levens hij heeft gered. Wat voor Jack, zijn zwangere vrouw en zijn dochtertje een vakantie had moeten worden, blijkt het begin te zijn van een ware nachtmerrie.

Review:
Dit boek is de voorganger van ‘The Hunt for Red October’ maar geschreven nadat dat boek was uitgekomen. Het figuur van Jack Ryan komt niet echt lekker overeen met die in ‘Hunt’.

Terwijl hij op vakantie is, redt Jack de Kroonprins van Engeland uit een hinderlaag, maar raakt zelf zwaar gewond. Zowel de Kroonprins als zijn vrouw en moeder raken onder de indruk van Jack en ze raken bevriend. Jack komt later in dienst van de CIA en heeft daarbij de hand in het oprollen van een gevaarlijke terroristen netwerk. Ondertussen zitten zijn vijanden niet stil en bereiden een aanslag op hem en zijn gezin voor. Cathy, Jacks vrouw, en hun dochter Sally raken ernstig gewond bij die aanslag, maar overleven dit allemaal.

Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten bezoeken de Kroonprins en zijn vrouw de Ryan’s, maar hun agenda is uitgelekt, en de terroristen proberen nogmaals toe te slaan. Ook dit keer lukt hen niet, en er volgt een schietpartij met de beveiliging. Jack en zijn vrienden weten achtervolgt door de terroristen te vluchten naar de nabij gelegen marinehaven, .

Sommige delen van het verhaal konden gemakkelijk uit het boek blijven. Zoals de hoofdstuk over de Concorde en Jacks vliegangst. Verder aardig verhaal. Meestal is het andersom, maar in dit geval vond ik de film beter.

Meer
De Colombia Connectie5
Ereschuld7
Noodweer4
Tijdbom5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ongelijke-strijd-jack-ryan-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }