Ogen van tijgers: een toekomstroman

Ogen van tijgers: een toekomstroman
Title: Ogen van tijgers: een toekomstroman
Auteur:
Series Number: 2
Categorieën: ,
ISBN: 902583034X
ISBN13: 9789025830342
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.09
Format: Hardcover
Jock Martijn is ontslagen als planeetonderzoeker op Venus. Nu is hij kunstschilder op de Aarde en voelt zich een gevangene. De Aarde is één grote stad, getemd door techniek. De tijgers zijn uitgestorven... Toch heeft de rebelse jongen Bart Doran een ongeluk veroorzaakt op Route Z. Was het werkelijk een verwilderde kat waarvoor hij remde, en geen robot? Jock Martijn ziet overal ogen - ook de onzichtbare van machthebbers die hem bespieden. Dan komt zijn vroegere collega Edu Jansen terug van Venus, met belangrijk nieuws over die geheimzinnige zusterplaneet.

Lang, heel lang geleden, heb ik dit boek gelezen. Poosje terug weer eens gevonden en opnieuw gelezen. Het boek is een (zelfstandig leesbaar) vervolg op Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal, maar speelt zich nu geheel op de Aarde af.

Jock, een ontslagen planeetonderzoeker, werkt nu als schilder en begeleider in een Creatief Centrum, en komt in contact met de jongen Bart Duran. Deze jongen beschikt over speciale gaven, en langzaam beginnen ze tot elkaar te komen.

Een ‘lief’ boek, waarin eigenlijk weinig slechts gebeurt, met uitzondering van het moment dat Jock in gevecht raakt met 2 jongeren.

Meer
De brief voor de koning1
De brief voor de koning1
Torenhoog en mijlen breed: Een toekomstverhaal1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ogen-van-tijgers-een-toekomstroman/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }