Obsidian

Obsidian
Title: Obsidian
Serie:
Series Number: 1
ISBN13: 9789401913713
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.14
Format: ebook
In 'Obsidian', het eerste deel van de fantasyserie 'Lux' van Jennifer L. Armentrout, maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Deze buitengewoon aantrekkelijke jongen blijkt helaas vreselijk arrogant te zijn, en ze kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf. Dit eerste deel van Jennifer L. Armentrouts 'Lux'-serie is zo goed dat je meteen verder wilt met deel 2, 'Onyx'.

Een begin van een serie boeken over de Lux, de mensen en de Arum. Eerder had ik al de/het/een prequel gelezen (Shadows), en toen had ik al gewaarschuwd moeten zijn. maar toch begonnen met de serie.

Het boek begint als de hoofdpersoon (Katy) naar een klein plaatje in West-Virginia verhuist. Haar buurman is een schitterend mooi. En deze mooie buurman heeft nog eens een bloedmooie zus. Katy en deze zus worden vrienden, maar dat blijkt een probleem te worden, en dat is waar het plot een beetje omdraait.

Ik geef toe dat het een vermakelijk boek verhaal was, dat ook een redelijk tempo had, maar ik kan toch echt niet meer dan 2.5 sterren geven. Veel mensen vinden dat dit boek een rip-off is van Twilight, daar kan ik weinig over zeggen, behalve dan dat beide in het zelfde genre vallen, en dat het dan logisch is dat er overeenkomsten zijn. Ik heb Twilight echter (nog) niet gelezen, dus zal ik daar niets over schrijven.

Deze serie werd me aangeraden nadat ik een aantal andere Young Adult/Fantasy had gelezen, maar ik ben er nog niet over uit of ik ook de volgende delen ga lezen.

1 like

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/obsidian-lux-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner