Nummer negen seint New-York

Nummer 9 seint New York
Title: Nummer 9 seint New York
Genre:
Serie:
Series Number: 16
Categorie:
De vaders van Jan Prins en Arie Roos hebben al in een voorgaand avontuur hun zoons plechtig beloofd dat die naar Bob Evers in Amerika mogen, mits zij hun eindexamen halen. Dat gebeurt natuurlijk ook! Maar kort voor hun vertrek wordt Arie opgebeld door een oude bekende: Masters van de FBI, voor wie zij bij het avontuur van de Dollarjacht zulk fantastisch werk hebben gedaan. Deze Masters heeft een heel speciaal en zelfs gevaarlijk klusje op te knappen: per jaar komen duizenden immigranten, die geen gewone vergunning kunnen krijgen om naar de VS te verhuizen, clandestien de grenzen van Mexico of Canada over, of worden 's nachts per motorboot voor de kust afgezet. Zelfs per helikopter gebeurt dat, en daarbij geschieden dingen die absoluut niet door de beugel kunnen. Omdat een paar HBS-jongens niet gauw worden gewantrouwd, wil Masters dat zij zich voordoen als avonturiers die clandestien naar overzee willen, en daarom passage boeken op een oud motorjacht dat voor zulke karweitjes wordt gebruikt. Jan en Arie spelen het inderdaad klaar, vertrekken op dat jacht en rollen van de ene belevenis in de andere.

Wat doet Bob daar aan boord van de ‘Surfpride’. Die zat in New York dingen te onderzoeken en was in het geheel niet aan boord.

Meer
Sensatie op een Engelse vrachtboot6
Drie jongens als circusdetective8
Buitenissigheden bij een bosbrand2
Slimmigheden met suikerzakjes4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/nummer-negen-seint-new-york-bob-evers-16/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }