Nergens meer veilig

Nergens meer veilig
Title: Nergens meer veilig
Auteur:
ISBN: 9789025866181
ISBN13: 9789025866181
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.73
Format: ebook
Arnhem, 17 september 1944. In een donkere kelder, terwijl steeds dichterbij bommen ontploffen Doodstil wacht de twaalfjarige Maaike met haar moeder, broertje en klasgenoot Jelle tot het voorbijgaat. Maar als er pal voor hun huis gevochten wordt, moeten ze vluchten. Waarheen? De tocht voert hen door een verwoeste binnenstad naar Burgers Dierenpark, waar Maaikes opa werkt. Maar ook daar moeten ze weer weg. Als haar moeder en Jelle gewond raken, neemt Maaike de leiding. Gewoon omdat het niet anders kan.

Een mooi geschreven verhaal dat zich gedurende een paar dagen van ‘De Slag om Arnhem’ afspeelt. Dit is fictie, maar gebaseerd op ware feiten.

Maaike, haar vriend Jelle, haar moeder en kleine broertje Pim beleven angstige avonturen terwijl om hen heen de stad zwaar wordt gebombardeerd en er gevechten tussen de bevrijders en Duitsers plaats vinden in de straten van de stad. In eerste instantie wil de moeder van Maaike niet vluchten, zij denkt dat er overal gevaar zal zijn. Toch besluiten ze op een gegeven moment te vluchten. Eerst naar Burgers’ dierenpark aan de rand van de stad, waar de opa van Maaike en Pim werkt. Daar mogen ze verblijven in het theepaviljoen. Als na enige tijd blijkt dat Burgers’ niet langer een veilige plaats is, vluchtten ze verder naar Schaarsbergen. Daar raken de moeder van Maaike en Jelle  gewond, raakt Pim kwijt, en gaat Maaike op zoek naar haar broertje. Uiteindelijk bereiken ze De Woeste Hoeve,

Goed geschreven verhaal over een paar dagen strijd in en rondom Arnhem. Als het boek uit is, is de oorlog nog lang niet voorbij. Er zal nog een ellendige hongerwinter volgen voor delen van Nederland. De stad Arnhem moet geëvacueerd worden.

Goede aanvulling op andere ‘jeugd’-boeken in dit genre.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/nergens-meer-veilig/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }