Neergestort

Neergestort
Title: Neergestort
Originele titel: Hatchet
Auteur:
Series Number: 1
ISBN: 9789020620856
ISBN13: 9789020620856
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.74
Format: ebook
Brian vliegt als enige passagier mee in een kleine Cessna over de immense bossen van Canada. Opeens krijgt de piloot een hartaanval. Brian neemt de besturing van het vliegtuigje over en vliegt nog uren rond zonder te weten waarheen. Uiteindelijk raakt de brandsof op en stort het vliegtuigje neer in een meer. Brian weet zich te redden van de verdrinkingsdood, maar staat er dan alleen voor. het einige dat hij bij zich heeft, is een kleine hakbijl.

Om heel eerlijk te zijn, dit is een jeugdboek, en dat is natuurlijk op sommige momenten ook wel te merken. Geen hoogdravende teksten of lange hoofdstukken. Voor een avondje wat anders is dit lekker lezen.

Neergestort is een verhaal over overleven. De hoofdrolspeler is een dertienjarige stadsjongen die in de Canadese wildernis belandt als de piloot van het vliegtuigje waarin hij vliegt een hartaanval krijgt en sterft. Ik ben erg onder de indruk van deze jongen. Hij is in eerste instantie in paniek (en neem hem dat maar eens kwalijk), maar toont uiteindelijk een standvastigheid die ontzag wekt bij mij. Van een bang, hulpeloos jongetje transformeert hij in een overlevende. Hij leert hoe hij in de harde wildernis aan zijn behoeften kan voldoen en hij komt er veranderd uit.

Brian begint als een jongen die emotioneel verdwaald is, als zijn vader en moeder scheiden, verzwaard met de kennis van zijn moeders ontrouw; maar leert veel van zijn fouten in de wildernis.

Brian komt oog in oog te staan met een aantal behoorlijk enge en gevaarlijke wezens, en dat zorgde voor een geweldige leerervaring voor hem, en een paar ‘Oh Nee!‘ momenten. De constante zwermen muggen en zwarte vliegen alleen al zouden  geholpen om gek te worden, om nog maar te zwijgen van de stinkdier- en zwarte beer-ontmoetingen.

Meer
De winter2
De Rivier3
Terug4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/neergestort-overleven-in-de-wildernis-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }