Nathan’s vlucht

Nathan's vlucht
Title: Nathan's vlucht
Originele titel: Nathan's Run
Categorie:
ISBN13: 9789022520673
ASIN: B006M0KPRU
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.15
Format: Paperback
Nathan is pas twaalf jaar oud en op de vlucht. Hij wordt beschuldigd van de moord op een bewaarder uit een jeugdgevangenis. Hij houdt zich schuil in leegstaande woningen en gestolen auto's. Dan, wanneer hij op de radio de vreselijke dingen hoort die over hem verteld worden, neemt hij telefonisch contact op met Denise Carpenter, de presentatrice van een live radioprogramma. Denise laat Nathan bij stukjes en beetjes zijn verhaal vertellen: een opeenstapeling van eenzaamheid, verwaarlozing, mishandeling en waarschijnlijk erger. Langzamerhand raakt ze er van overtuigd dat deze vriendelijke en aandoenlijke jongen de waarheid spreekt. Hij kan eenvoudigweg geen misdadiger zijn. Ze wil hem helpen, maar waar hangt hij uit? De politie is er in gehard dit soort verhalen juist niet voor waar aan te nemen en jaagt onverminderd op Nathan voort. Wanneer de verantwoordelijke politieman er ten slotte toe neigt hem te geloven, is het echter te laat. Ook een nietsontziende huurmoordenaar is de jongen dan

‘Nathan is twaalf en op de vlucht. Zal hij de dertien nog halen?’. Alleen al deze sub-kop doet je het ergste vrezen voor Nathan.

Nathan zit om een onbekende reden in de jeugdgevangenis en steekt daar een bewaker dood. Hij vlucht en er ontstaat een grote klopjacht op hem. Niet alleen de politie probeert hem te vinden, ook een huurmoordenaar zit hem op de hielen.
Nadat hij op de radio de meest vreselijke dingen over hem hoort, besluit hij met Denise Carpenter de presentatrice van een radioshow te bellen. Zij laat de jongen zijn verhaal vertellen. Zo horen de luisteraars het afschuwelijke relaas van Nathan’s leven.
Intussen jaagt de politie onverminderd voort op de jongen. maar ook de huurmoordenaar is hem nu op het spoor.

Aanrader.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/nathans-vlucht/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner