Nanking Road

Nanking Road
Title: Nanking Road
Categorie:
ISBN: 9789026614255
ISBN13: 9789026614255
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.26
Format: Paperback
December 1938. Op het allerlaatste moment lukt het de bijna elfjarige Ziska en haar ouders Berlijn en Nazi-Duitsland te ontvluchten. Een oceaanstomer brengt de joodse familie naar Shanghai, aan de andere kant van de wereld. In die grote, chaotische stad proberen Ziska en haar ouders het leven weer op te pakken. Via Ziska worden we deelgenoot van de onvoorstelbare armoede waarin ze terecht komen, de vele gedachten die ze ver van huis heeft over het ergens bij horen, over geloof en schuld, en maken we de wrede oorlog tussen Japan en China mee. Een oorlog die al heel snel uitloopt op een wereldoorlog.

Dit boek is een alternatief verhaal van het debuut ‘Liverpool Street’, waarin het de familie niet lukt om naar Shanghai te komen, en Ziska op een kindertransport naar Engeland gaat. Het boek staat echter geheel op zich zelf

1938: De bijna 11-jarige Ziska vertrekt met haar ouders naar Shanghai, aan de andere kant van de wereld war ze een nieuw bestaan hopen op te bouwen. Ze hebben passage geboekt op de S.S. Scharnhorst, de vanuit Napels vertrekt. Al hun geld is daaraan opgegaan, en dus kunnen zij niet betalen om hun bagage mee te nemen. Bijna was de vlucht niet gelukt, want de vader van het gezin zit vast bij de GeStaPo, en wordt pas op het allerlaatste moment vrij gelaten.

In Shanghai proberen ze hun leven weer op te pakken. maar dat gaat moeizaam. Zeker als op een gegeven moment de Japaners in de oorlog mee gaan doen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/nanking-road/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }