Nachtwacht

Nachtwacht
Title: Nachtwacht
Originele titel: Ночной дозор
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN13: 9789022991350
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.98
Format: Paperback
Een bovennatuurlijke thriller over een duizend jaar oude wapenstilstand tussen Goed en Kwaad die verbroken dreigt te raken door de komst van een jongen. Niemand is op de hoogte van hun bestaan - ze zijn niet te onderscheiden van gewone mensen - maar ze bestaan wel: de Anderen. Met hun buitengewone krachten leven ze tussen de bevolking, die niets merkt van de strijd die in hun midden woedt. Want de Anderen zijn verdeeld. Aan de ene kant staan de aanhangers van het Licht, aan de andere kant de aanhangers van de Duisternis. De ene groep heerst gedurende de dag, de andere tijdens de nacht. Al eeuwenlang bestaat er een status-quo tussen deze twee vijanden. Maar dan komen beide kampen achter het bestaan van een jonge soortgenoot - een kind nog - met grote krachten. Krachten waardoor het machtsevenwicht kan doorslaan in het voordeel van degene die de jongen voor zich weet te winnen. Hiermee komt niet alleen de toekomst van de Anderen op het spel te staan, maar die van de gehele mensheid.

Prachtig boek – dat zich afspeelt in het hedendaagse Moskou – over de strijd tussen Goed en Kwaad dat na een wapenstilstand van duizend jaar verbroken dreigt te worden door de komst van een jongen.

Nachtwacht maakt deel uit van een trilogie dat een van de grootste Russische succesverhalen van de laatste decennia is. De verfilming van dit boek versloeg blockbusters als de Harry Potter films en de Lord of the Rings trilogie ruimschoots.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/nachtwacht/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner