Morgenster

Morgenster
Title: Morgenster
Originele titel: Morningstar
Auteur:
Serie:
Series Number: 3
ISBN: 9789024571017
ISBN13: 9789024571017
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.48
Format: ebook
Darrow had in vrede kunnen leven, maar zijn vijanden verklaarden hem de oorlog. De Gouden overheersers eisten zijn gehoorzaamheid, hingen zijn vrouw op, en hebben van zijn volk slaven gemaakt. Maar Darrow is vastbesloten terug te vechten. Hij riskeerde alles door zichzelf te transformeren en zo in de Gouden maatschappij te infiltreren. Hij heeft gevochten om de genadeloze rivaliteit te overleven die de machtigste krijgers van de Gemeenschap voortbrachten, hij wist op te klimmen tot de hoogste rangen, en hij heeft geduldig gewacht met het ontketenen van de revolutie die de hiërarchie van binnenuit zal breken. Eindelijk is de tijd gekomen. Maar het plichtsbesef en het verlangen naar wraak zitten diep, aan beide kanten. Darrow en zijn wapenbroeders staan tegenover een vijand zonder geweten of genade. Onder die vijanden zijn er die Darrow ooit als vrienden beschouwde. Om te winnen moet Darrow degenen die geboeid en gebroken in de duisternis opgroeiden zien te inspireren. En moet hij ervoor zorgen dat ze hun ketenen verbreken, om een einde te maken aan de wereld die hun wrede meesters hebben gemaakt, en om zo het bestaan op te eisen dat hun zo lang geleden is ontnomen. Een bestaan dat te mooi is om op te geven.

Het afsluitende deel van de ‘Mars Trilogie’ van Pierce Brown. Net als in de voorgaande delen viel me de slordige vertaling op. Woorden die dubbel voorkwamen of juist niet aanwezig, en meer van dat soort slordigheden, die een goede vertaler toch zeker niet zou maken.

Het grootste deel van het boek was vooral herhaling van stappen. Ruimteslagen, Darrow die bijna gedood werd door tegenstander, maar net op het nippertje gered wordt. Gelukkig is het laatste kwart veel beter hoewel het einde dan weer vrij cliche overkwam.

Het boek was niet perse slecht (vandaar de 3 sterren), maar ook niet echt supergoed. Met dit derde boek is de oorlog gestreden, maar heeft die ook goed uitgepakt? We weten het niet. Het einde, waarin de groep van Darrow bijna gewonnen heeft, op dan verslagen te worden, maar… op het einde toch wint.

Persoonlijk vond ik het eerste boek ‘Rood‘ beter. Hier kwam je de jonge Darrow tegen, die zich staande moest zien te houden tegen over andere in het ‘Instituut’ en bij de ‘Passage’. Hierin wordt de eerste kiem gelegd voor de strijd tussen Cassius au Bellona en Darrow, maar ook worden hier vriendschappen gekweekt die in de andere boeken werden verbroken, opnieuw gesmeed om later weer gebroken te worden.

 

Meer
Rood1
Gouden Zoon2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/morgenster/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }