Moordenaar des Konings

Moordenaar des konings
Title: Moordenaar des konings
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 2
Categorie:
ISBN: 9789029057011
ISBN13: 9789029057011
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.22
Format: e-book
De jeugdige bastaard Fitz heeft zijn eerste opdrachten in dienst van de machtige Zienerkoning Vlijm de Listige met succes voltooid. Nu, verbitterd en teleurgesteld, en half kreupel na een bijna frontale confrontatie met een valse tegenstander verbergt hij zich bij de vreemde Chyurd, vastbesloten hun gastvrije Bergrijk nooit meer te verlaten. Zijn verlangens naar liefde en het besef van zijn onontkoombare bestemming brengen hem tenslotte op andere gedachten. Rusteloos als de wind en gesteund door de magische kracht van het Vermogen keert Fitz terug naar de Hertenhorst, de residentie van de machtige Ziener-koningm waar hij ogenblikkelijk opnieuw wordt blootgesteld aan de dodelijke intriges van de koninklijke familie. Tussentijds hebben de Rode Kapers hun aanvallen op de kusten van de Zes Hertogdommen hervat. Maar ook van binnenuit wordt het Koninkrijk bedreigd. Verraad en bedrog bedreigen de troon van de ogenschijnlijk dementerende Vlijm de Listige. Het gevolg is dat Fitz, eindelijk, de strijd voor zijn geboorterecht aangaat. Wat hij daarbij niet beseft is dat zijn poging de Zes Hertogdommen van de ondergang te redden, mogelijk van hem het grootste offer zal vergen dat een mens kan brengen.

Tweede deel uit de ‘Boeken van de Zieners’ reeks door Robin Hobb

Net als het eerste deel  ‘Assassin’s Apprentice‘  heeft ook dit boek de tijd nodig om het verhaal te vertellen, maar tegen het einde begint het verhaal meer gang te krijgen. De plot is eigenlijk nauwelijks verrassend te noemen.
Fitz probeert zijn plaats in de wereld te begrijpen, evenals zijn relaties tot de mensen die hij leert kennen. Ook probeert hij zich zelf beter te leren kennen. Het hele Koninkrijk lijkt tegen hem te zijn.

Een echt prachtig verhaal .. betoverend en magisch!

Meer
Het dolende schip5
Oproep van de Nar7
De Gouden Nar8
De Moordenaar van de Nar14

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/moordenaar-des-konings-de-boeken-van-de-zieners-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }